Jak to ma być gazeta modelarska to powinno być 80% treści na temat modelarstwa kolejowego. Po co mają być zbędne opisy infrastruktury kolejowej. Owszem jeżeli jest jakiś poradnik/opis dajmy na to modelu budynku/lokomotywy to jak najbardziej można przedstawić go, przedstawić jego funkcję, krótką historię oraz działanie, mówiąc w skrócie, podać czytelnikowi podstawowe informacje na temat tego obiektu lub lokomotywy (w zależności o czym będzie dany artykuł). Nie róbcie z gazety, która ma być stricte o modelarstwie kolejowym Świata Kolei po co taka dróga.
1. Papierowa
2. Empik, strona producenta
3. Oba choć ja wolę kupić z doskoku bo są artykułu, które nie będą mnie interesowały a mam możliwość wyboru tych, które akurat będą mnie interesować.
4. Przerabianie modeli (z opisem fototrawienia), budowa makiet krok po kroku, elektronika, ewentualnie naprawa modeli
5. Może kalendarz na początku roku (symboliczny dodatek od firmy), może jakiś budynek kartonowy do wycięcia (tak jak to robiły Koleje Małe I Duże) ale to podnosi cenę czasopisma i tu bym się poważnie zastanowił.
6. Skoro ma to być gazeta modelarska to powinno być 80% treści na temat modelarstwa kolejowego. Po co mają być zbędne opisy infrastruktury kolejowej. Owszem jeżeli jest jakiś poradnik/opis dajmy na to modelu budynku/lokomotywy to jak najbardziej można przedstawić go, przedstawić jego funkcję, jego historię oraz działanie mówiąc w skrócie podać czytelnikowi podstawowe informacje na temat tego obiektu lub lokomotywy (w zależności o czym będzie dany artykuł)
Słowo odnośnie piramidy. Dla mnie ona nie ma racji bytu, ponieważ mam modele od ROCO, Robo ale także od PIKO, buduję makietę zgodną ze standardem FREMO, uczęszczam do klubu modelarskiego ale i tak lubię rozłożyć sobie tory na dywanie w moim pokoju i pojeździć sobie na standardowym kole ułożonym z torów PIKO na 3 lokomotywy.