• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

CIEKAWOSTKA

olek1398

Aktywny użytkownik
KSK Wrocław
Reakcje
51 0 0
No nie! Przy łysej oponie byłem ostro zaskoczony, ale jak zobaczyłem drugie zdjęcie, to spadłem z krzesła :eek::eek::eek::cenzura:.

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
12.294 49 0
I dlatego uważam że kara śmierci w takim przypadku jest odpowiednia.Takiego bydlaka od razu należy ze społeczeństwa wykosić.

jacekplacek

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 2
Te wszystkie zdjęcia w sieci to fake.
Po pierwsze klocek nie pracuje z tarczą tylko z jednej strony, więc druga strona powinna wyglądać podobnie.
Po drugie klocek hamulcowy szybko by się zaklinował w żebrach tarczy, co doprowadziłoby do wyrwania całego zacisku.
Robi wrażenie, ale to tylko Photoshop.

Flotoma

Znany użytkownik
Reakcje
6.587 5 0
Nie zgodzę się do końca. Zależy od konstrukcji zacisku, być może tłoczek lub prowadnice z jednej strony były zapieczone i dlatego tarcza nierówno się zużywała. Klocek jest dosyć długi i raczej nie miał szansy na zaklinowanie się o żebra.

Flotoma

Znany użytkownik
Reakcje
6.587 5 0
Fota jest tak zrobiona, że dokładnie nie widać, ale wychodzi, ze klocek mógł się od podrywania żebrami krzywo ustawiać, tak, że podczas hamowania jego dolna część zbliżyła się do piasty i wyszlifował również tą część walcową tarczy.
Mam na co dzień styczność z warsztatem samochodowym i widzę z jakimi "cudami" ludzie potrafią przyjechać, stąd moja opinia, że ten przypadek może być całkiem realny :)

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.724 109 2
Te wszystkie zdjęcia w sieci to fake.
Po pierwsze klocek nie pracuje z tarczą tylko z jednej strony, więc druga strona powinna wyglądać podobnie.
Po drugie klocek hamulcowy szybko by się zaklinował w żebrach tarczy, co doprowadziłoby do wyrwania całego zacisku.
Robi wrażenie, ale to tylko Photoshop.
Sieć jest pełna śmieci i nie wiadomo do końca co jest prawdą a co mistyfikacją , jednak z technicznego punktu widzenia jest to możliwe , widziałem jeszcze gorzej zajechane tematy.