Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Odnośnie ciekawostki to tutaj taki pojazd, którego fotkę machnąłem na festynie Car Show Camberely 2015. Nie mam pojęcia co to jest, jedynie wydaje mi się, że to chyba sprzęt do testowania szybkości. Jak myślicie co to?
Przodem:
To pojazd, który ma pobić rekord prędkości na lądzie i według producentów pojechać 1609 km/h (ta prędkość ma być osiągnięta w mniej niż 42 sekundy). Obecny rekord wynosi 1228 km/h
To pojazd, który ma pobić rekord prędkości na lądzie i według producentów pojechać 1609 km/h (ta prędkość ma być osiągnięta w mniej niż 42 sekundy). Obecny rekord wynosi 1228 km/h
Wóz strażacki z stacji straży pożarnej w wschodnim Reading (południowo-wschodnia Anglia):
W środku ma taki sprzęt do testowania urządzeń gazowych np.: w domu czy w komercyjnych pomieszczeniach:
Wyglada to tak: jak nie jest sie pewnym np. kuchenki gazowej dzwoni się do straży a ci wysyłają np. ten wóz. Wszystko jest za darmo + dostaje sie certyfikat, że urządzenie jest bezpieczne. Dla property starszego niż 10 lat taki test robi się raz na rok oraz dla property do 10 lat sprawdza się co 2-3 lata. Oczywiście są prywatne firmy, które też mogą wykonac taką usługę ale liczą sobie odpowiednio i nie zawsze są rzetelne.