• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

CIEKAWOSTKA

Hardtech

Znany użytkownik
GGM
Reakcje
92 0 0
Cytat z w/w strony:
"Nie, nie jest to auto na wzór tunelowych straży pożarnych, które mogą poruszać się z tą samą funkcjonalnością w obu kierunkach. „Zugkopf” jest podwoziem z dwoma kabinami i dwoma pełnymi i niezależnymi napędemami, które u klienta docelowego są rozcinane i stanowią podstawę pod zabudowę samochodu kempingowego, ambulansu, autobusu, lub czego tylko dusza i pomysłowość ludzka zapragnie."

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.724 109 2
Cytat z w/w strony:
"Nie, nie jest to auto na wzór tunelowych straży pożarnych, które mogą poruszać się z tą samą funkcjonalnością w obu kierunkach. „Zugkopf” jest podwoziem z dwoma kabinami i dwoma pełnymi i niezależnymi napędemami, które u klienta docelowego są rozcinane i stanowią podstawę pod zabudowę samochodu kempingowego, ambulansu, autobusu, lub czego tylko dusza i pomysłowość ludzka zapragnie."
Jakaś bzdura na mój gust , pod zabudowę to się kupuje auto a nie dwa zespawane po to by je rozciąć .

hugwa

Moderator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
388 26 4
To akurat pasuje, pod zabudowami często są koła zupełnie inne niż fabryczne. A jeśli do tego po zabudowie tylna oś będzie całkiem gdzie indziej to po grzyba kupować cały samochód.

M&M

Znany użytkownik
Reakcje
673 22 2
Jakaś bzdura na mój gust , pod zabudowę to się kupuje auto a nie dwa zespawane po to by je rozciąć .
To są dwa auta skręcone do transportu , też się pierwszy raz zdziwiłem ale się dowiadywałem w temacie , Jachtoma na targach podpytaj :)

A teraz coś co mnie na dobre 20 minut zatrzymało i się gapiłem z podziwem . Ładowanie złomu do kontenera na wagonie ( bo stawianie go do góry drzwiami i ładowanie od góry nie było tak widowiskowe) celność 100% sorki za jakość ale telefon nie jest pierwszej nowości i z ukrycia robiłem ale podziw pełen :

Zdjęcie1016.jpg
Zdjęcie1017.jpg
Zdjęcie1015.jpg
Zdjęcie1014.jpg
Zdjęcie1013.jpg

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
27.059 388 20
Fajna ciekawostka. To jest po prostu skrót od Bardzo Mały Wóz. :D:D:D