• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

H0 (1:87) Ciasna makietka z wiatrakami w tle (H0 200x115cm)

Kris

Znany użytkownik
Reakcje
2.709 51 5
Na zdjęciach wyszło, jak psiej jakości skałki. Powiem Ci, że klimacik zrobił ten papier fajny :)

OP
OP
wiatraczek.nl
Reakcje
0 0 0
Ponieważ skompletowałem już niemal wszystko co potrzebne do budowy makiety, naszła mnie chęć na kupno już teraz lepszego sterowania (Roco), bowiem widzę że Piko to rzeczywiście (jak już ktoś tutaj napisał) "padaczka". Oczywiście przy Roco się nie upieram, upieram się za to na pozyskaniu sterowania DCC z jakiegoś zestawu startowego.
Moja uwaga na razie skupiła się na tym adresie:
http://www.modellbahnshop-lippe.com...2001-0-0-0-0-0-0-grp-de-p-0/gruppenliste.html
Są tego 2 strony, w tym też zestawy analogowe na które proszę nie patrzeć.

Moja prośba - która z propozycji jest według Was godna zastanowienia? A która nie? I dlaczego?
Ja wiem że proszę o wiele, ale właśnie jest weekend i może ktoś z czystych nudów rzuci na to okiem i mi pomoże?
Dzięki (n)

Marcin Kempa

Znany użytkownik
Reakcje
167 1 0
Nie rozumiem dlaczego jesteś tak uparty i dasz zarobić sprzedawcom z Holandii:p Tyle sklepów a Ty cały czas w tych swoich Niemczech. Z Polski nie opłaca się nic kupować, bo koszty wysyłki są niebotyczne i na dodatek w razie zagubienia nie winnych... Na marktplaats leżą nowe zestawy startowe z MM a jak trafisz to i samo MM za rozsądne pieniądze kupisz.

OP
OP
wiatraczek.nl
Reakcje
0 0 0
Sprzedawcy w Holandii żyłują maksymalnie (sam zestaw startowy Piko sprowadziłem taniej o niemal 100 Euro z Niemiec) - to raz, mam ograniczone zaufanie do marktplaats, podobnie jak do Allegro, a w zasadzie do prywatnych sprzedawców - to dwa. Zawsze wybieram firmę, solidną, bo wiem że co tanie to drogie więc nieraz lepiej dołożyć grosik aby potem nie kwękać.
A co do Lippe z Niemiec, praktycznie wszystko mam od nich, taniej od ceny producenta, minus rabat (zawsze kilka-kilkanaście euro zależnie od kwoty poprzednich zakupów), przesyłka w 3 dni, a cena wysyłki do krajów UE to mniej niż 10 euro. I zawsze wiem gdzie paczka się w danym momencie znajduje.
Poza tym nie zależy mi tylko na samym multimaus, ale w zestawach które mają i które mam na oku są też być może ciekawe wagoniki i loki, o torach do ewentualnego wykorzystania już nie wspominam, najwyżej wywalę albo posłużą pod witrynkę.

Dlatego prosiłem o pomoc w wyborze zestawu a nie wyborze sprzedawcy. Mimo wszystko dzięki za odzew (n)

OP
OP
wiatraczek.nl
Reakcje
0 0 0
Po prawie 2-tygodniowym namyśle zamówiłem ostatecznie zestaw z tego linku:
http://www.modellbahnshop-lippe.com...2001-0-0-19-3-2-0-grp-de-p-0/ein_produkt.html
Bo najtańszy, bo lokomotywka może jeździć pod dowolnym zarządem (przeróżne tabliczki w zestawie), bo zestaw (lok plus dwa pasażerskie) spokojnie pojedzie po wewnętrznej pętli i będzie robił za "atrakcję turystyczną". Po tej samej pętli pojedzie też kiedyś regularny skład podmiejski.

Tym sposobem mam trzeci skład, lepsze sterowanie DCC, a tory jakoś wykorzystam. Teraz pozostaje już tylko przyspieszyć prace na makiecie i ewentualnie sukcesywnie dokupywać nowe/inne elementy taboru (mam oczywiście też chęć na coś z PKP i siłą rzeczy NS - ale to już tylko pojedyncze loki czy wagony).

Dziękuję za pomoc wszystkim Kolegom. Od dzisiaj etap planowania i głupich pytań uważam za definitywnie zakończony
starter.jpg

speedylelek

Aktywny użytkownik
Reakcje
5 0 0
Miałem ten zestaw startowy.
Niestety lokomotywa jest , oględnie mówiąc, słaba.
Badziewie.
Ale sprzedałem tory, lokomotywę, wagony i multimaus wyszedł całkiem przyzwoicie.

OP
OP
wiatraczek.nl
Reakcje
0 0 0
Miałem ten zestaw startowy.
Niestety lokomotywa jest , oględnie mówiąc, słaba.
Badziewie.
Ale sprzedałem tory, lokomotywę, wagony i multimaus wyszedł całkiem przyzwoicie.
Chodziło mi właśnie o multimaus, a cała reszta będzie i tak więcej stać niż jeździć, tory jednak wykorzystam :D, ale o tym już w dziale relacje - jak zacznę już na poważnie pokazywać rzeczy nadające się do pokazania :podstepny: