• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Ciężarowe-Robert

michal80

Znany użytkownik
Reakcje
82 0 0
Witaj, przypadkiem wszedłem na Twój temat i spodobał mi się Twój opis choroby zwanej ciężarówki 1/87 - masowa zaraza XXI wieku. Ogólnie siedzę w samochodach osobowych w skali 1/87, jednak również jako nastolatek moim
marzeniem modelarskim było posiadanie przynajmniej jednej ciężarówki ale tylko w postaci samego ciągnika. Zachorowałem wtedy na Volvo FH16 z połowy lat 90-tych od herpy w kolorze czerwonym. Nowe Volvo również są ciekawe
i wyróżniają się swoją indywidualną skandynawską stylistyką. Niestety do dnia dzisiejszego nie posiadam ani jednego modelu ciężarówki w skali 1/87. Myślę, że kiedyś się to zmieni i przynajmniej jakąś jedną reprezentatywną będę
posiadał. Cenię ciężarówki za formę artystyczną, której brak w osobówkach skali 1/87. Twój czarny VOLVO dobitnie pokazuje jak kilka zdjęć potrafi zrobić pozytywne pranie mózgu. Piękna sztuka w nietuzinkowym malowaniu. Połą-
czenie czerni z czerwonymi akcentami na kabinie oraz dopasowana kolorystycznie naczepa stwarzają klimat rodem z pikniku klubowiczów VOLVO Truck ;) Muszę skromnie przyznać, że zrobił na mnie piorunujące wrażenie ten zestaw.

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.799 387 20
Ten model jest po prostu piękny. To kolejny przykład, że jednak można zrobić bardzo szczegółowy model. Podoba mi się.

JACEKPOMOC

Znany użytkownik
Reakcje
1.550 5 0
Piękny model.Ogólnie nie przepadam za kołami w czerni ale tutaj doskonale pasują.Niby ciężarówka ale emanuje mocą wyścigówki za sprawą malowania.Rewelacja(y)

DamLen

Znany użytkownik
Reakcje
1.503 11 0
Szczena na podłodze, gały wbite w ekran. Herpa coraz bardziej zaskakuje. Ta wszechobecna czerń z czerwonymi akcentami nadaje Volviakowi niepowtarzalny klimat. :eek:(y)

OP
OP
robrob

robrob

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
Jeśli to oryginalne wykonanie to Volvo jest mistrzowskie ..(y)
Jest to oryginalne wykonanie. Herpa się postarała :)
[DOUBLEPOST=1441223565][/DOUBLEPOST]
Piękny model.Ogólnie nie przepadam za kołami w czerni ale tutaj doskonale pasują.Niby ciężarówka ale emanuje mocą wyścigówki za sprawą malowania.Rewelacja(y)
Ja też za czarnymi nie przepadam, ale w tym modelu nie widzę innych.

kacperR

Znany użytkownik
Reakcje
43 0 0
Super to wygląda, dobrze że i ja takiego będę mieć :D
Wszystko mi się w nim podoba oprócz jednej rzeczy, mianowicie policzków na boku tj. w przypadku tego biała obwódka a więc herpa poszła na łatwiznę i zrobili tylko kontur "skrzydełek" ale to tylko taki szczegół w porównaniu do reszty.