• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Ciężarowe - lyntog

OP
OP
Lyntog

Lyntog

Znany użytkownik
Reakcje
1.054 6 2
UWAGA! POST ZAWIERA LOKOWANIE PRODUKTU :p

MB Actros MP1 w barwach pewnego, znanego także i u nas, marketu budowlanego :) Model został przeze mnie nieco zmodyfikowany względem oryginału, otrzymał czarny przedni zderzak zamiast białego, podwozie przyczepy typu tandem zamiast "normalnej" oraz skrętne koła ;) Również ładunek nie jest oryginalny, ale bardzo tu pasuje i zdecydowanie dodaje uroku:

IMG_6670.jpg
IMG_6671.jpg

OP
OP
Lyntog

Lyntog

Znany użytkownik
Reakcje
1.054 6 2
Dzisiaj kolejny wóz w barwach znanej firmy, jednocześnie jeden z dwóch moich tego typu zestawów - MAN TGA DHL. Podobnie jak wiele innych moich modeli, również ten jest zmodyfikowany względem fabrycznego, tym razem zmiana to wymienione podwozie na 3-2-3 zamiast 2-2-2 które tu było ;)

IMG_6327.jpg
IMG_6328.jpg

OP
OP
Lyntog

Lyntog

Znany użytkownik
Reakcje
1.054 6 2
Cieszę się, że dotychczas zaprezentowane modele się podobały :) Postaram się więc nadal utrzymać ten wysoki poziom i dzisiaj pokażę kolejnego F2000 handmade, którego wczoraj skończyłem składać :p

IMG_6333.jpg
IMG_6334.jpg

Podobnie jak w przypadku betoniarki również tym razem podobny wóz widziałem kiedyś na żywo:

IMG_6334a.jpg

Początkowo chciałem kupić po prostu oryginalny model hakowca Herpy, ale okazało się, że dostępna jest tylko wersja z krótką ramą, w dodatku bardzo rzadka. A maniek, na którym się wzorowałem, ma jak widać ramę długą. Nie pozostało więc nic innego jak wykorzystać podwozie od zwykłej solówki i skrócić je za 3 osią, by wyglądało to tak, jak jest w oryginalne. Tylna część pochodzi z innego modelu dawcy, ale jest fajna bo ma otwór na hak holowniczy oraz belkę odlane jako całość, co bardzo uprościło jej montaż. Ramię wysięgnika również pochodzi z innego modelu. Dodatkowo MAN otrzymał boczne lakierowane osłony, bo za bardzo mi się one podobały, żeby ich tu nie dać :p

Fapo

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
992 14 0
Manik DHL po twojej wymianie podwozia wygląda dużo lepiej. A co do Mana hakowca, to pisałem Ci, że połączenie tego czerwonego i czarnego to HIT.

Tomek M.

Znany użytkownik
Reakcje
10.219 69 0
Bardzo fajny sposób prezentacji, niby jedna lampa i drzewko w tle, kilka naczep ustawionych tyłem, i już się ma wrażenie
że się znajdujemy na placu parkingowym.

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.801 387 20
Hakowiec wyszedł Ci świetnie. Praktycznie taki jak oryginał. Wywalić osłony, dać kalkę na bok globu i będziesz miał odwzorowaną miniaturkę oryginału. (y)

UniQue

Aktywny użytkownik
Reakcje
374 2 0
oj dawno nie zaglądałem tu... muszę zacząć od początku. Stary poczciwy Actros z HDSem i tandemem to na prawdę świetny model, bardzo mi się podoba i chętnie widział bym go u siebie w kolekcji :D Zestawik DHL prezentuje się dobrze, choć nie podobają mi się osobiście tego tupu zestawy (solówka plus naczepa) to staram się oceniać subiektywnie, i serio prezentuje się całkiem dobrze ;) Hmmm Man F2000? No kolego... W sumie nie wiem co napisać, po prostu genialnie! Mogę się godzinami patrzeć na zdjęcia i wiem że mi się nie znudzą ;)
PS.
Może to dlatego że jestem miłośnikiem starszych poczciwych F-ek :D