Dziękuję wszystkim za komentarze
Te wydruki są niestety bardzo wymagające i trzeba się przy nich napracować
no niestety, ale spodziewam się poprawy jakości samego druku, w końcu technologia pędzi do przodu. W porównaniu do mojego formlabsa wydruki gpm są przeciętne, ale i tak o niebo lepsze niż te z reduced.
daleka droga aby dorównać jakością odlewom czy modelom z wtrysku
To prawda. Ile się nazłościłem na plastikowe krazy czy żywiczne stalińce, ale szczerze mówiąc tu łatwiej o ubytek, a zniwelowanie widocznych warstw to kupa roboty.
mistrzowie dalszego planu
powiem ci, że przy moim wzroku na żywo mogą stać i na pierwszym planie
wykonanie przez producenta będzie dużo lepsze
Myślę że się doczekasz, bo przecież coraz lepsze drukarki powstają.
Fajnie go zrobiłeś, ale widać że te "weterany" od Seweryna dalej się nieźle trzymają.
Jakby do tego dodać jeszcze te od Tola i Reebsa to można powiedzieć ze "jelczy ci u nas dostatek".
szkoda że reduced zaprzestał produkcji, bo myślę, że w rękach sprawnego modelarza i te mogłyby zmienić się w perełki... Helmut od kilku lat czeka na jakieś detale i dlatego nie sprzedaje

Tolo to Tolo...
W sekrecie powiem, że ładunek jest z plastiku, żeby nie było pustego przebiegu...
Chyba w Zmiennikach koleś woził ładunek ze styropianu...
Świetna robota, teraz to wygląda jak Jelcz, jedyne do czego mogę się przyczepić to za duże obudowy reflektorów i odrobinę za masywny zderzak, ale to tylko takie szczególiki. Szacun za wykonaną pracę i cierpliwość, ja rozgrzebałem trochę swojego i poddałem się

Naczepa i ładunek też bardzo fajnie wyglądają, z daleka wygląda jak Zrembowska D-18.
zderzak i tak zeszlifowany bo był dużo masywniejszy. Może z następnym powalczę lepiej.