• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Ciężarowe ASTRO

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
28.425 391 20
Świetne modele i bardzo dobre zdjęcia. Patrząc na te prezentację to muszę przyznać, że obydwa modele ciekawe, ale Ify kładą na łopatki tego Jelcza. Przynajmniej tak jest w mojej ocenie.

UniQue

Aktywny użytkownik
Reakcje
374 2 0
Dawno na forum nie zaglądałem a tu takie rarytasy....Te Ify są naprawdę świetne! Jak prawdziwe, z drogi zdjęte (choć już takich chyba nie ma). Jelcz Też zarąbisty :) Nie mogę się napatrzeć jak jest idealnie dopracowany i odwzorowany do oryginału (y)

Slavi

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
3.078 5 0
Jeszce do niedawna IFY kojarzyły mi się tylko i wyłącznie ze składami budowlanymi (szczególnie na Podhalu). Dzięki Tobie dowiedziałem się , że te auta występowały również w innych rolach. Bardzo ciekawe modele. Dobra robota!

OP
OP
Astro

Astro

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
10.854 304 15
Trochę czasu minęło, zatem wrzucę kilka zdjęć moich pks-ów. Obie konwersje wykonałem ja i jestem bardzo zadowolony. Zarówno Skoda jak i Liaz bardzo mi się podobają, choć pierwszej nie miałem przyjemności widzieć w tych barwach w realu. Musiały wyginąć przed moim nadejściem :). Liazy pamiętam czerwono-białe, czerwone, niebieskie i żółte. Gdy byłem mały, wydawały mi się ogromne. Jelcze wyglądały przy nich dość skromnie.
Skoda to przeróbka Permota, Liaz to Igra. Oba oczywiście w h0. Oba rozmontowane i przemalowane, okalkowane, polakierowane i spatynowane. W obu posadziłem kierowców i dałem im detale trawione: wycieraczki, lusterka i kierownice. Skodzie wystrugałem deskę rozdzielczą, bo nie miała... ponadto dałem jej własnej produkcji trilexy, bardzo charakterystyczne dla tego pojazdu.
Dioramka trochę za ciasna, ale innej pod ręką nie mam.

PSX_20200807_015753.jpg
PSX_20200807_014946.jpg
PSX_20200807_015745.jpg
PSX_20200807_014916.jpg
PSX_20200807_014925.jpg

Slavi

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
3.078 5 0
Świetne modele pokazałeś i jak dla mnie - Skoda wygrywa. Dioramka bardzo klimatyczna i coś mi się wydaje, że te samochody nie przywiozły ładunku, tylko "oszczędności" do traktora w stodole.... :ROFL::ROFL::ROFL:

OP
OP
Astro

Astro

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
10.854 304 15
Świetna robota. Pięknie wyglądają takie spracowane.
Maćku dzięki, ale toż to prawie nówki :D Musiałem się powstrzymywać by ich nie zdezelować totalnie...
Dzieje się na tym podwórku :) Kapitalne Pks-y :)
Dzięki, wielkie, podwórko jako jedyne w chwili obecnej może stanowić jako takie tło. Diorama drogowa się zgniotła, a diorama z żwirownią schowana gdzieś głęboko...
Świetne modele pokazałeś i jak dla mnie - Skoda wygrywa. Dioramka bardzo klimatyczna i coś mi się wydaje, że te samochody nie przywiozły ładunku, tylko "oszczędności" do traktora w stodole.... :ROFL::ROFL::ROFL:
Dzięki wielkie. Co oni tam przywieźli to nie wnikam, zjechał z trasy synuś z kolegą, odjechał połowę lżejszy... najważniejsze, że matka się cieszy tylko ją w krzyżu łamie...