• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Ciężarówki Michał Type_r7

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
11.603 47 0
Daf i Man z HDSem rewelacja.Daf to chyba jedna z niewielu ciężarówek w malowaniu francuskiej(chyba) firmy wykonana przez Herpę.Man ma świetną kolorystykę i konfigurację.

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.489 109 2
SK biało czarny jest świetny wiem bo mam takiego, Man mi się bardzo podoba tylko ktoś skasztanił lusterko od strony kierowcy a szkoda bo model zacny.;)

OP
OP
Michał Type_r7

Michał Type_r7

Moderator działu Modelarstwo Samochodowe
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
14.056 158 2
SK biało czarny jest świetny wiem bo mam takiego, Man mi się bardzo podoba tylko ktoś skaszanił lusterko od strony kierowcy a szkoda bo model zacny.;)
Model kupiony z drugiej ręki. Niestety czasem jak tak patrzę na te przyklejanie lusterek to myślę sobie, czy przypadkiem ktoś nie użył całego kleju na jeden raz.

OP
OP
Michał Type_r7

Michał Type_r7

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
14.056 158 2
Dzięki chłopaki za komentarze, postaram się jeszcze coś w tym tygodniu dodać na forum do oceny ;-)

OP
OP
Michał Type_r7

Michał Type_r7

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
14.056 158 2
Modele, które dzisiaj do mnie dotarły ....z dalekie podróży.
A Niemiec do Polski prze Rosje... podróż trwała dokładnie jeden miesiąc i jeden dzień.
Nie wiem gdzie były, ale dobrze je wytrzęsło, bo większosc elementów była luzem.
Na początek klasyk DAF a jako drugi Actros, któremu ktoś kiedyś umiejętnie wkleił lustra... ech....
DAF jednak nie moje bajka, więc się zastanawiam .... czy może nie zamienic na inny model, bardzie współczesny itp, itd, etc.

Obraz 041.jpg
Obraz 042.jpg
Obraz 043.jpg
Obraz 044.jpg
Obraz 045.jpg
Obraz 047.jpg
Obraz 048.jpg

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.489 109 2
Jak dla mnie Daf za bardzo brązowy, :D, a to dziewczyny lubią brąz, Actros ma dość nietypową przyczepę, lusterko fakt wklejone finezyjnie, czuć rękę mistrza.:D

marpama28

Znany użytkownik
Reakcje
54 4 0
A moja uwagę przykuła tylna belka przyczepy w tym Manie z HDSem. Są w niej okrągłe światła. To oryginał czy jakaś samoróbka poprzedniego właściciela? A co do dzisiejszych modeli Daf jest fajną odskocznią od Niemieckich przewoźników. Szkoda tylko że kierownice ma po lewej stronie, a nie po prawej. No i wielka szkoda tych lusterek... widać że często modele trafiają w nieodpowiednie ręce....

OP
OP
Michał Type_r7

Michał Type_r7

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
14.056 158 2
Z tymi lusterkami to niestety często tak jest, że właściciele tych modeli wiadro kleju ....używają.
Co do belki, to samoróbka, było urwane, wiec dorobiłem z naczepy no name.

kubass2

Znany użytkownik
Reakcje
8 0 0
Jak na taką podroż to i tak dojechały w dobrym stanie.Daf nie taki zły mi się podoba jest taki inny i "staruszek". Lusterka to porażka totalna(n) . Actros fajnie się prezentuje z tą naczepą. Lusterka i w tym przypadku jak to stwierdził Brodagaz "wklejone finezyjnie":) .

Lec Go (Bartek)

Znany użytkownik
Reakcje
11.596 67 1
Mercedesy fajne , SK to mój ulubiony model ze stajni mercedesa . Panie Michał taki stary modelarz , znaczy z doświadczeniem , a pokazujesz nam tu model który ma nie podpięta naczepę i silos nie siedzi w swoim miejscu . Nie ładnie ;)