• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja ciężarówki - kacperR

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.074 387 20
Bardzo fajna ta pisaneczka. Na szczęście nie zbieram pisanek, więc oddycham spokojnie, ale coraz bardziej takie modele mi się podobają i to jest niepokojące. :podstepny:

DamLen

Znany użytkownik
Reakcje
1.503 11 0
Ja lubię herpowskie pisanki, tylko że nie w każdej malowanie jest dobrze wykonane, no i ceny. :confused:Oprócz bubli które wymienili poprzednicy, mnie trochę razi też lewy stopień w ciągniku i trochę ubogi tył naczepy. Ale poza tym całość mi się podoba, motyw malowania ciekawy.

DamLen

Znany użytkownik
Reakcje
1.503 11 0
Podobają mi się auta w malowaniu Trio Transu. Ale przy tak wypasionym modelu brak istotnych dodatków jak belka czy czarne wycieraczki, mocno rażą. :confused:

OP
OP
kacperR

kacperR

Znany użytkownik
Reakcje
43 0 0
Witam, dziękuję za komentarze :)
Dzisiaj zaprezentuję VOLVO 4 generacji w średniej kabinie, tak dla porównania :D do tego Man'a z zachodniej firmy i mój pierwszy jako tako zwaloryzowany model, więc prosiłbym o wyrozumiałość :)
herypa 001.jpg
herypa 003.jpg
herypa 006.jpg
herypa 007.jpg
herypa 008.jpg
herypa 012.jpg
herypa 017.jpg

Zapraszam do komentowania i oceniania ;)

jarekom

Znany użytkownik
Reakcje
739 2 0
No akurat Emons to niemiecki spedytor z wieloletnim stażem. Model jest z oddziału w Rosji i dlatego te dodatki. Tak wiec , chciał czy nie , kręcimy się wokół niemieckich i austriackich spedycji.
Co do waloryzacji to jak już gdzieś napisałem takie waloryzowanie jakoś mi się nie podoba. Może jakby tego Wash-a było dużo mniej , to by wyglądało lepiej. Proponowałbym rozcieńczyć olejną farbę ( taką jaka maluje się obrazy ) np. benzyną do zapalniczek i za pomocą cieniutkiego pędzelka nakładać w linie podziału. Powaloryzować można felgi poprzez nawiercenie otworów małym wiertłem lub dodać np. kliny pod koła, gaśnicę lub klimatyzacje. Możliwości jest dużo.

Lec Go (Bartek)

Znany użytkownik
Reakcje
11.580 67 1
Man ma wiele fajnych elementów i jest bardo dopieszczony , ale jakoś do mnie to malowanie nie przemawia . Co do volva i jego przybródzenia to również uważam że jest go za dużo , ale jak to mówią pierwsze koty za płoty . Fajnie że zrobiłeś porównanie kabin , teraz wiem czym się różnią .

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.480 109 2
Brudzenie modeli to jest dziedzina bardzo trudna i ciężko idzie, wiem coś o tym a pobrudziłem już nie jeden model.
Z drugiej strony jak się patrzy na auto 1-1 to zawsze szczeliny są czarne , więc wasch w modelu jak najbardziej jest potrzebny, jednak z wyczuciem.