• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Ciężarówki i dostawcze z czasów dzieciństwa i nie tylko- kolekcja Kapitana

Tomek M.

Znany użytkownik
Reakcje
10.746 69 0
Pytanie czym była ta firma Łączność jeżdżąca dla poczty?
Na poczcie była umieszczona centrala telefoniczna która się często psuła, jak wszystkie wtedy w Polsce, a że w latach siedemdziesiątych posiadłem
zdolność łączenia liter w jeden logiczny ciąg więc pamiętam jak dzisiaj że literę Ą poznałem właśnie na żuku łączności stojącym przed domem,
odtąd każdy żólty pojazd z czerwonym pasem zawsze kojarzę z tym napisem, a nie każdy posiadał koguty czy też podest.

Ostatnio edytowane:
OP
OP
Kapitan

Kapitan

Użytkownik
Reakcje
227 0 0
Długo nic w tym wątku nie publikowałem, toteż dzisiaj zamieszczę wyjątkowo dwie prezentacje. Są to przepiękne modele z manufaktury MK Projekt. Pierwszy z nich, Star 660 z zabudową koparki K-407 to kilkuletni już model (wyszedł bodajże w 2019r. w niewielkiej serii), wykonany z odlewów żywicznych oraz sporej ilości elementów fototrawionych (kabina operatora koparki, błotniki, detale). Dodam, że ramię koparki jest ruchome, dzięki czemu można go ustawić na makiecie w pozycji ,,bojowej". Drugi z nich to Star 28 dubelkabina powstały z wydruku 3d, w oryginalnym malowaniu Transbudowej nauki jazdy, inpirowanym dawną fotografią (też ją umieszczam w ramach ciekawostki).

DSC_0017_HDR_Easy-Resize.com.jpg

DSC_0013_HDR_Easy-Resize.com.jpg DSC_0014_HDR_Easy-Resize.com.jpg DSC_0015_HDR_Easy-Resize.com.jpg DSC_0016_HDR_Easy-Resize.com.jpg DSC_0019_HDR_Easy-Resize.com.jpg DSC_0020_HDR_Easy-Resize.com.jpg

DSC_0009_HDR_Easy-Resize.com.jpg

DSC_0010_HDR_Easy-Resize.com.jpg DSC_0011_HDR_Easy-Resize.com.jpg DSC_0012_HDR_Easy-Resize.com.jpg star-roy.jpeg

Tomek M.

Znany użytkownik
Reakcje
10.746 69 0
Piękne modele, star od Michała to klasa sama w sobie, najlepszy na rynku tak jak i jego jelcze.
Nauka jazdy wymiata(y), zdjęcie oryginału znałem, nie sądziłem że zobaczę model.
Gratulacje(y)