• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Chętni do zakupu modelu EN57 od firmy Modela

Baciar

Użytkownik
Reakcje
1 1 0
gbbsoft napisał(a):
A jak ci się kupowało modele u Tololoko?
Jeżeli to małe coś miało mieć sens i jakość, czekałem i się zawsze doczekiwałem.

Co do modeli samochodów - te cywilne zawsze dostawałem o czasie i w wybranym kapryśnym kolorze. Kto z Was ma 125 yellow bahama? Zawsze bezproblemowo.

Te wojskowe tym bardziej.

A jak się Tobie kupowało?

Hiyah!

Baciar

Użytkownik
Reakcje
1 1 0
Świetny pomysł - rzucić dyskretnie błotkiem w producenta, a po zadaniu konkretnego pytania - wymalować publicznie kropeczkę.

Gratuluję odwagi i polecam się na przyszłość.

gbbsoft

Aktywny użytkownik
Reakcje
11 0 0
Nie chciałem tego pisać publicznie (część i tak pamięta)... Napisałem ci na PW, ale skoro ciągniesz temat dalej, to pisze...

Mam złe wspomnienia z kontaktów z Tololokiem w sprawie zakupów.

Obiecywał, obiecywał i na tym się skończyło - przynajmniej w moim przypadku. Nie doczekałem się i zrezygnowałem. Nic się nie mogłem konkretnego dowiedzieć, ani o terminie, ani o np: czy jeździ na łukach Roco R2, co dla mnie jest istotne.

Ja jestem konkretnym nabywcą. Jak się zdecyduje, to lubię wiedzieć, na kiedy, co i za ile.
Np w dniu 2004-10-25 dostałem emaila, że wagony (Ryflaki) będą za... 21 dni.
W dniu 2004-10-30 złożyłem zamówienie na 3 szt
Do końca roku nic się nie pojawiło.
Pierwsza sztuka została mi zaoferowana w dniu 2005-06-03. Na pytanie, która to sztuka z 3 zamawianych została wykonana, czy cena bez zmian - nie dostałem już żadnej odpowiedzi.
Tak było... (spisane na podstawie zachowanych emaili)

W między czasie zdążyłem u Draculi kupić kilka wagonów... :D

PS. Kropka to pomyłka - post do skasowania.

PS2. Mam nadzieję, że teraz jest już lepiej... Np: o Modelmanii i Makieciarzu ostatnio mało się złych rzeczy słyszy, więc może idzie ku lepszemu... :D

Baciar

Użytkownik
Reakcje
1 1 0
No przepraszam Ciebie bardzo...

Ty zamierzasz urbi et orbi głosić, że firma jest be, bo pięć - repeat, PIĘĆ lat temu - przydarzył Ci się kiks z ryflakami?!

Bez żartów poproszę...

Te same magiczne pięć lat temu na MiniAuto Forum wrzeszczano, że pierwsze tolkowe Syreny też są do bani. A teraz? Sam sobie odpowiedz, bardzo Cię proszę.

Think twice...

gbbsoft

Aktywny użytkownik
Reakcje
11 0 0
Bardzo chętnie usłyszę dobre wrażenia z zakupów u Tola modeli kolejowych, bo od tamtej pory nie słyszałem. Może mi się zdanie zmieni, bo myślę o Lux-Torpedzie...

Baciar

Użytkownik
Reakcje
1 1 0
gbbsoft napisał(a):
Bardzo chętnie usłyszę dobre wrażenia z zakupów u Tola modeli kolejowych, bo od tamtej pory nie słyszałem.
Naturalnie, zdajesz sobie sprawę z tego, że nieco przeginasz tyłozgięcie, hm?

Pozdrawiam,
Karolina Rozenblatowa vel Ewelina Huppke

ja_mil

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
To jest moja pierwsza wizyta na tym forum. Witam wszystkich "forumowiczów". Również chciałbym się wpisać na listę chętnych do zakupu EN57 (ep. IV - kompletny model).

kareks

Aktywny użytkownik
Donator forum
FREMO Polska
ŁKMK
Reakcje
349 10 2
Prosze o dopisanie do listy chętnych na kompletny model epoka V malowanie niebiesko-żółte.
Pozdrawiam
Arek K

Kuba

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
Również chciałbym się dopisać do zainteresowanych zakupem modelu EN57. Epoka IVb, jeśli możliwe Poznań. Właściwie, to interesowałyby mnie dwa zestawy EN57 z różnymi numerami, bo zwykle kursowały dwie lub nawet trzy jednostki. Jak wyglądają sprzęgi pomiędzy jednostkami w przygotowywanym modelu? Czy jest opcja bez napędu dla kolejnych zestawów?

corwin

Administrator
Zespół forum
Reakcje
372 2 3
JulekCęcelewski napisał(a):
Dziękuję za dopisanie do listy.

Czy jest możliwośc wyboru stacji?

Jeżeli jest taka możliwość to poproszę o stację Kraków i nr. 001
Nie wiadomo czy jest możliwość wyboru stacji. Wszystkie informacje na ten temat będą dostarczane przez firmę Modela. Nasz kolega z Łotwy pokazał na razie projekty malowania, teraz czekamy na pierwsze zdjęcia prototypów.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 2