Powróciwszy na forumowe łono dzielić się będę materiałami i przemyśleniami dwutygodniowych wojaży po Polsce i... po sieci.
Na razie powrót do stacji Świder, która już nie może się doczekać na peron. Szukając obrazków, już wcześniej natrafiłem na kilka, które mnie zaintrygowały, bo nie dostrzegłem na peronach kostki brukowej a coś wyglądające na piach (zwłaszcza na pierwszej fotce). Czyżby więc nie od razu zrobiono perony "na gotowo"? A do tego szyldy Świder i Radość robią wrażenie tymczasowych... Zadziwia mnie też usytuowanie ławek peronowych w Świdrze, ustawionych w poprzek a nie wzdłuż peronu.
Na zdjęciach wojennych mamy już kostkę i nazwy stacji w formie znanej mi z lat 70tych. Z resztą widać, że nazwy na wiatach są rodzajem "wkładek" w istniejące już betonowe żebrowanie. Ławek w Świdrze Niemcy też nie obrócili

Być może kolega
@Jarząbek uchyli nieco rąbka tajemnicy, zwłaszcza, że kolejnym elementem, który nie daje mi spokoju jest "pałąk" nad literami "ID". Za chińskiego luda nie mam pojęcia do czego to cholerstwo mogło służyć.
No i dorzucę kilka fotek nowych malowań TIRów. Najbardziej mnie cieszy PEKAES, oczywiście
Pomalowałem też Dieslowskie lokomotywy Wehrmachtu. Kamuflaż na dwóch lokomotywach jest wzięty z głowy, nawiązujący do kolorystyki na niemieckich pojazdach pancernych. Dałem tylko mgiełkę washa by podkreślić rysunek przetłoczeń, bo zdjęcia były na moją stronę produktową. Jak będę umieszczał loki na dioramkach dodatkowo dorzucę jeszcze trochę patyny
[DOUBLEPOST=1468422812,1468422270][/DOUBLEPOST]Aha, szukając materiałów do Świdra, znalazłem jeszcze fotkę mojego ukochanego Ziomala - Stefana Starzyńskiego. Wielkiego prezydenta i wizjonera. Naz zdjęciu oprócz przedwojennych planów budowy "Pałacu Kultury"

na ścianie dostrzegłem schematyczny plan elektryfikacji warszawskiego węzła kolejowego.
Opis do fotografii - Prezydent Starzyński prezentuje plan rozbudowy stolicy na wystawie "Warszawa przyszłości" w Muzeum Narodowym 28-III-1936-r