• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

1 (1:32) Budowa modeli w skali 1:32

OP
OP
spur 1

spur 1

Znany użytkownik
Reakcje
1.496 2 0
Ruszyły prace nad SP45 218 na początek układ jezdny

Załączniki

OP
OP
spur 1

spur 1

Znany użytkownik
Reakcje
1.496 2 0
Równolegle z budowa SU45 będzie trwała budowa Bipy , bo nie wyobrażam sobie innego składu .Na początek "biżuteria" do wózków maźnice ,wieszaki resorów, resory ,elementy układu hamulcowego ,prądnice, prawie 400elementów .Ramy wózków i pudło wagonu zaprojektowane i wypalone przez kolegę Jacka Wysockiego ,co znacznie skróci budowę wagonu , i może jeszcze w tym roku będę cieszył się widokiem jak na zdjęciu

Załączniki

OP
OP
spur 1

spur 1

Znany użytkownik
Reakcje
1.496 2 0
Cały czas prace trwają ,już niebawem bipka zacznie nabierać kształtów , a jak skończę to zacznę budowę 20 segmentów żeby było po czym śmigać ,będzie podobne to tego

Załączniki

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.039 108 2
Zegarmistrzowska robota , pełen podziwu jestem, widziałem jak łapałeś zapał na targach.;):)
Osobiście to muszę porządek po targach zrobić, ale to prawda że taka impreza i Ci wszyscy wspaniali ludzie i ta niepowtarzalna atmosfera , to wszystko motywuje do pracy przy modelach.

draccus

Znany użytkownik
Reakcje
768 0 0
Co prawda metal to nie moja działka, a raczej karton w 1:25 tym bardziej czapki z głów. Modele w twoim wykonaniu robią wrażenie.
Mam do kolegi takie pytanie odnośnie tego dźwigu EDK1000 czy korzystałeś z jakiś planów do budowy czy z własnych pomiarów. Jeśli z planów to takowe można gdzieś pozyskać ?
Pozdrawiam