Witam cały weekend do późnych godzin wieczornych pracowałem nad zmiana promieni łuków na mojej makiecie żeby w przyszłości można było pojeździć czymś co na ta chwile było by niemożliwe, rozbebeszyłem całą makietę zacząłem od górnej prawej strony wycinając z płyty cała nową górna część
Zobacz załącznik 390527
poprawki tu naniesione
Zobacz załącznik 390528
najmniejsze łuki jakie porobiłem pod wzór wyciętego szablonu to r310
Zobacz załącznik 390529
Zobacz załącznik 390530
wykleiłem cały wycięty nowy element z płyty osb korkiem żeby był taki sam jak poprzedni
Zobacz załącznik 390531
dałem tez korek pod tory jako podkłady które podocinałem nożem
Zobacz załącznik 390532
przeniosłem rozjazd aby powstał łuk r330
Zobacz załącznik 390533
Lewa strona makiety wymagała tylko poprawy łuków bez wycinania nowej płyty no i oczywiście po kawałku torów musiałem podokładać, wjazd do dolnych tuneli idzie teraz prawie po krawędzi makiety będę musiał zrobić zabezpieczenia żeby loki nie powypadały przypadkiem lub całkowicie pozasłaniać boki tuneli
tak to wygląda po przeróbce
Zobacz załącznik 390542
Zobacz załącznik 390549
Zobacz załącznik 390550
na pierwszy rzut oka wiele się nie zmieniło ale w rzeczywistości wszystkie promienie zostały poprawione bo niektóre nie miały nawet r300 teraz najmniejsze to r310
Przy tej przeróbce pomyślałem sobie że może bym wstawił sobie obrotnicę i zajezdnie na lokomotywy w tym miejscu zaznaczonym na fotce ciekawe jak by to wyszło trochę bym wyprostował tor bo idzie tam delikatnym łukiem.
No i mam w związku z tym pytanko do was jakie są wymiary takich obrotnic do TT ??? zrobił bym przymiarką czy by weszło to w te miejsce
Zobacz załącznik 390552
TERAZ CZEKA MNIE JUŻ CHYBA SZUTROWANIE