Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
16.12.2020 Olsztyn Główny.
Krótka wycieczka na olsztyński dworzec zaowocowała spotkaniem takiej oto maszyny. BR233 689-9 OXAR (podobno jeździ dla Bartex-u) Ze składem załadowanych węglarek wygaszona i skierowana na zachód. Przyznam się, że wyglądała bardzo efektownie w nowym malowaniu (zdaje się naprawa 20.10.2020).
Z pozdrowieniami.
Maciek "Magic"
A skąd kolega @Lechu wie, że kamery wychodzą poza skrajnię taboru? Gdyby przyjąć założenie, że linia pudła jest dokładnie w linii skrajni, to także lusterka na lokomotywach byłyby już poza skrajnią. Pojazdy szynowe są tak konstruowane, że zawsze jest pewien zapas do skrajni. Gwoli ścisłości: nie wiem, czy te akurat kamery wystają, czy nie wystają poza skrajnię - dlatego zadałem to pytanie.
Ponieważ do przejścia na emeryturę ponad 38 lat spędziłem na lokach.A czy wystają to widać ewidentnie na zdjęciu
Nie będę polemizował czy jest zapas czy nie jest to zmiana konstrukcyjna loka.Jeśli chodzi o lusterka proszę sprawdzić na innych pojazdach trakcyjnych.
Tak dodam całkowicie nie związane z Ludmiłą. Jeżeli spojrzymy na jakieś rysunki lokomotyw z uwzględnieniem skrajni zwykle jest to wypchane ile się da, np. owiewki na SM42 mają taki przycięty kształt żeby mieściły się w skrajni
I jeszcze jedna ciekawostka. Kiedyś PKP uważało że wagony rolkowe PMPPW jadące po torach PLK powinny być traktowane jako przekroczona skrajnia, bo rolki wystają za skrajnię