• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Makieta Baza sprzętu

Astro

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
10.253 301 15
Nie wyglądają źle ale podwójne byłyby lepsze :) wewnętrzna ramka jest grubsza i daje fajny efekt. Tynk faktycznie genialny ci wychodzi. Kolor idealny. Schody jak widzę zmieniłeś. Ciekawie to wygląda.

Qmaty

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
5.836 235 3
Dekarz i tynkarz jesteś w dechę (y) Jak zawsze trzeba się domyślać, że to model a nie 1:1.

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.412 387 20
Rewelacyjnie ten budynek zrobiłeś. Jeszcze rzygacze z rur spustowych i pełen realizm.

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.412 387 20
Rewelacyjnie to wygląda. Najazd bardzo mi się podoba, a i plamy na płytach betonowych urealniły tą część bazy. (y)
Teraz pewien użytkownik pewnie będzie kontent, że już ślady użytkowania betonu są obecne... ;)

Hoart

Znany użytkownik
Reakcje
2.075 6 0
Teraz pewien użytkownik pewnie będzie kontent, że już ślady użytkowania betonu są obecne... ;)
To nie zrobiło na mnie takiego wrażenia efektu plam,- jak coś innego i to w wykonaniu samego Kolegi szifo30 .
Pytanie - co wywołało taki właśnie efekt eksploatacji placu betonowego ,zachowując jednocześnie bezplamowość tego samego miejsca jak na makiecie nie są kręcone zdjęcia , wiesz co to takiego , co to za trik ? -jestem pewny ,że sam Kolega szifo30 nie wie ,że to zrobił , cofnij się trochę w opowieściach fotograficznych Kolegi szifo30 i spróbuj znależć przykład/y poplamionej powierzchni placu..

OP
OP
szifo30

szifo30

Znany użytkownik
Reakcje
4.653 3 0
W latach 70-80 tych co lepsze węzły betoniarskie miały kanały i zbiorniki na szlam betonowy oraz stanowiska do mycia betonomieszarek. Chociaż i tak mało kto z tego korzystał (szybciej kierowca znalazł się na bazie czyszcząc beczkę w najbliższym rowie ) Próbuję zbudować coś takiego u siebie na makiecie.
Z czasem powstanie mała wytwórnia elementów betonowych dlatego też pracuję nad płytami betonowymi.
b, (1).jpg
b, (3).jpg
b, (2).jpg

Qmaty

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
5.836 235 3
Wow, rozwaliłeś mnie tym pomysłem. Fota z drona sorki wtedy ich jeszcze nie było to majstersztyk. Prefabrykaty (chyba tak się na to mówiło) też dopracowane.

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.412 387 20
Rewelacyjny zakątek bazy stworzyłeś. Gratuluję. (y) Elementy "wielkiej płyty" też świetnie się prezentują. Tynk opanowałeś do perfekcji.

OP
OP
szifo30

szifo30

Znany użytkownik
Reakcje
4.653 3 0
Panowie szukam dobrego pomysłu na plamy czy też ślady eksploatacji nawierzchni betonowej.
Może ktoś ma już sprawdzony sposób ?
Tu moje próby na placu betoniarni .

beto,... (4).jpg

Panowie szukam dobrego pomysłu na plamy czy też ślady eksploatacji nawierzchni betonowej.
Może ktoś ma już sprawdzony sposób ?
Tu moje próby na placu betoniarni .

beto,... (3).jpg
beto,... (2).jpg
beto,... (1).jpg

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Dioramy i makiety 13
Dioramy i makiety 16
Dioramy i makiety 18