• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny AWL/Lima - modele elektrycznych zespołów trakcyjnych serii ED250

daromaro

Znany użytkownik
Reakcje
1.839 127 86
Zastanawiam się ile osób kupi cały skład czyli zestaw A (1750,00 PLN) + zestaw B (895,00 PLN). SUMA 2645,00 PLN.
Znając życie to zestaw B będzie się bujał długie lata...

Reakcje
19 1 0
Zastanawiam się ile osób kupi cały skład czyli zestaw A (1750,00 PLN) + zestaw B (895,00 PLN). SUMA 2645,00 PLN.
Znając życie to zestaw B będzie się bujał długie lata...
Zobaczymy. W tej chwili wiele osób jest wycofanych -nowa, nieznana firma, brak dokładnych zdjęć -ale jeśli okaże się że model jest w porządku to większość kupi pełną długość.

kdam

Aktywny użytkownik
Reakcje
73 2 0
Na razie jest przesyt modelami P.K.P. teraz głównie EN57 wychodzi co rusz nowy. No ale ile można...
Dziewiątki od PIKO, dziewiątki od SM (ponoć 3000+ sztuk, pewnie od PIKO drugie tyle), do tego te wszystkie EU160, EU200, SM48, ST48, 6Dg, składy od ROBO po 2500 zł, trzeba mocno wybierać :D

Ja bym chętnie pozbierał ten najnowszy tabor. Do tej pory same zabytki wychodziły gównie z PKP. ED250 wyglądałby super wzdłuż ściany nad makietą :D Ale pojeździć mógłby tylko po modułach, w domu to nie ma szans, za mała przestrzeń. Z kolei na imprezach modułowych to pewnie trzeba by było się wstrzelić w najnowszą epokę - tutaj nie mam doświadczenia jeszcze, nie brałem udziału ;)

garou

Znany użytkownik
Reakcje
4.928 447 99
Ostatnio edytowane:

jjobs1

Użytkownik
Reakcje
69 5 0
Czy ktoś z Kolegów zamówił już może model? Jestem potencjalnie zainteresowany złożeniem zamówienia, ale wygląda na to, że H0TT Model (o ile dobrze rozumiem) oczekuje przedpłaty 100%, co w przypadku nowej firmy wydaje się trochę ryzykowne. Czy rzeczywiście trzeba wpłacać całość kwoty przy złożeniu zamówienia? Dla mnie rozsądna byłaby przedpłata/zaliczka (jeżeli w ogóle) na poziomie nie więcej niż 10%, aby sprzedawca miał pewność, że nie wycofam się z umowy, ale jednocześnie, żeby całość ryzyka finansowego na tym etapie nie była przerzucona na mnie.

kdam

Aktywny użytkownik
Reakcje
73 2 0
Czy ktoś z Kolegów zamówił już może model? Jestem potencjalnie zainteresowany złożeniem zamówienia, ale wygląda na to, że H0TT Model (o ile dobrze rozumiem) oczekuje przedpłaty 100%, co w przypadku nowej firmy wydaje się trochę ryzykowne. Czy rzeczywiście trzeba wpłacać całość kwoty przy złożeniu zamówienia? Dla mnie rozsądna byłaby przedpłata/zaliczka (jeżeli w ogóle) na poziomie nie więcej niż 10%, aby sprzedawca miał pewność, że nie wycofam się z umowy, ale jednocześnie, żeby całość ryzyka finansowego na tym etapie nie była przerzucona na mnie.
https://forum.modelarstwo.info/threads/nowości-pkp-2025.61883/post-1173163 ;)

garou

Znany użytkownik
Reakcje
4.928 447 99
Ale jak się wchodzi na ich stronę sklepu, czytamy, że model jest w magazynie (na stanie). Czy przedpłata to nie jest finansowanie czegoś, czego jeszcze nie ma?

ED.jpg

jjobs1

Użytkownik
Reakcje
69 5 0
Ale jak się wchodzi na ich stronę sklepu, czytamy, że model jest w magazynie (na stanie). Czy przedpłata to nie jest finansowanie czegoś, czego jeszcze nie ma?
Wydawało mi się, że to jednak było anonsowane jako zapowiedź na II/III kwartał br., a ten opis "w magazynie" to może być tylko kwestia engine sklepu internetowego, ale sam już nie wiem. Czy ktoś zamówił może model i zna odpowiedź?

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 2
Tabor 1
Tabor 12
Tabor 13
M
Tabor 20