• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny AWL/Lima - modele elektrycznych zespołów trakcyjnych serii ED250

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
14.133 583 30
Tilting technology on/off czyli może chodzić o włączanie/wyłączanie systemu przechyłu, tylko też nie wiadomo po co.
Miałoby to sens, gdyby model był wyposażony w mechanizm przechyłu. Nie wiem, jak jest z modelami "pendolino" Limy (oczywiście nie chodzi o model wersji PKP, która w realu tego też nie ma), ale o ile pamiętam, np. model spalinowego zespołu z przechylnym pudłem DB, produkowany jakiś czas temu przez Fleischmanna, miał taki mechanizm.

KronosVV

Aktywny użytkownik
Reakcje
156 8 0
Kurier InPost. Przynajmniej tak widnieje na moim koncie w ich sklepie internetowym.
Chyba spróbuje się dodzwonić do nich. Mam dziś zły dzień z kurierami. Jednej paczki mi zapomnieli wrzucić do paczkomatu, a druga przyszła z 1 produktem z 3 zamówionych. :(
Mam złe przeczucia.

Ostatnio edytowane:

MateuszS

Aktywny użytkownik
Reakcje
487 64 2
Kurier InPost. Przynajmniej tak widnieje na moim koncie w ich sklepie internetowym.
Chyba spróbuje się dodzwonić do nich. Mam dziś zły dzień z kurierami. Jednej paczki mi zapomnieli wrzucić do paczkomatu, a druga przyszła z 1 produktem z 3 zamówionych. :(
Mam złe przeczucia.
Ja miałem paczkomat wybrany... W apce inpostu jest i na @ info.

xTOMOx

Nietypowy Obserwator
Donator forum
Reakcje
119 221 9
Diody można zamaskować lub dać uszczelkę aby światła czołowe nie biły na obudowę ?
Na obu filmikach widać ruch niejednostajny, znaczy zmienna prędkość, nie jest stała przy rozpędzaniu. Z jakiego powodu taki efekt ?

Ostatnio edytowane:

melonowy

Znany użytkownik
Reakcje
2.280 48 1
No to wiadomo przynajmniej, że oryginalnych płytek oświetlenia lepiej może nie kupować, tylko poczekać i zdać się na naszych znanych kolegów od płytek oświetleniowych.
A ruszanie może być spowodowane, wiem jak to zabrzmi :) "jakimś czymś" co trze o koła, wał albo coś podobnego.
Wątpię, żeby był to błąd ustawień dekodera, ale kto wie...?

KronosVV

Aktywny użytkownik
Reakcje
156 8 0
To "włoska robota" jak ACME ;). Sprawdziłbym jak się obracają koła we wszystkich wagonach i najlepiej nasmarował.
Ostatnio jak włosi puścili Traxxa Orlenu to się wysypywało z obudowy co nie co :).

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 2
Tabor 1
Tabor 12
Tabor 13
M
Tabor 20