• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Autobusy TomekM

OP
OP
Tomek M.

Tomek M.

Znany użytkownik
Reakcje
9.990 68 0
Marcin, żeby osiągnąć chociaż ćwierć poziomu szkoły szczecińskiej to mi za mało życia zostało, po za tym adepci tej szkoły podobno na chrzcie
muszą zjeść pięć puszek przeterminowanego paprykarza i zapić to skrzynką zwietrzałego bosmana malując jednocześnie uszczelki:sick::X3:
Ale będę walczył, na klatę biorę brekinę, reszta jedzie do fachowców.
Do waszej wiadomości;
Szyby przód/tył z brekiny nie nadają się do skody 3D
Blaszka jest trawiona na odrestaurowanego berlieta z KMKM Warszawa, do rasowej peery z epoki Edwarda trzeba poprzerabiać kratki wentylacyjne
co mi się udało dziś ogarnąć wykorzystując trawionki z innych modeli.

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
27.864 108 2
Marcin, żeby osiągnąć chociaż ćwierć poziomu szkoły szczecińskiej to mi za mało życia zostało, po za tym adepci tej szkoły podobno na chrzcie
muszą zjeść pięć puszek przeterminowanego paprykarza i zapić to skrzynką zwietrzałego bosmana malując jednocześnie uszczelki:sick::X3:
Ale będę walczył, na klatę biorę brekinę, reszta jedzie do fachowców.

Tomek zapomniałeś że w Szczecinie mieszka Krzysztof Jarzyna szef wszystkich szefów i to On patrzy nam na ręce więc musimy trzymać poziom i malować uszczelki wszędzie , nawet tam gdzie ich nie ma :) :)

OP
OP
Tomek M.

Tomek M.

Znany użytkownik
Reakcje
9.990 68 0
Jakby Ci lustra z Brekiny zostały, to zaklepuję, bo któraś z moich kobiet ...ukradła;)
Są trochę w proszku, tzn lusterka są ale ramiona połamane bo szczerze mówiąc przewidziałem jakąś opcję "hand made" przy powrotnym montażu,
ale przypuszczalnie będę jeszcze ze dwie sztuki rozbierał, to już będę pamiętał o Tobie ;)

Ostatnio edytowane:
OP
OP
Tomek M.

Tomek M.

Znany użytkownik
Reakcje
9.990 68 0
No a żywiczny kit do zrobienia Jelcza to niezłe wyzwanie. Trzymam kciuki.
Do grona trzymaczy kciuków dołączam moją skromną osobę
Panowie, a ja trzymam kciuki za Wasze kciuki:LOL:
Tak jak pisałem wcześniej, blaszka i 3D pojechały do ludzi którzy się na tym znają i zrobią to za pierwszym podejściem.
Cała moja historia modelarstwa jest taka że w dzieciństwie niemiłosiernie katowałem ogórki z kiosku ruchu, te w skali 1/72,
robiłem przegubowce i malowałem olejnymi w tubce które ni cholery nie chciały nigdy wyschnąć, i wszystko było z nich uwalone, więc była z...ba od matki, opończe przegubu robiłem pierwotnie z krawatów ojca który był inspektorem w Urzędzie Miar i Wag więc ich trochę miał, wszystkie były buraczkowe więc kolor jakby pasował ale dupa od paska bolała, potem przerzuciłem się na podkolanówki od sióstr bo fajnie się rozciągały na modelu w pozycji skręconej, niczym ja jak mnie potem dorwały, bo były starsze:(

Więc z takimi traumatycznymi wspomnieniami związanymi z modelarstwem z lat szczenięcych wkroczyłem w dorosłe życie, ponownie zasmakowałem tego jak mi się urodził syn, a raczej jak podrósł, skleiliśmy wspólnie kilka samolotów i pojawił się w domu....komputer, i po ptokach.
Ale brekinę postanowiłem że zrobię sobie sam, nie będę się wysługiwał modelarzami, mam kilka pomysłów na pewne rzeczy, kilka się wymyśli, jest kilka fajnych relacji z przeróbek tych modeli, no i co najważniejsze, łatwo je kupić, bo nie zakładam sukcesu za pierwszym razem, ale każdy następny będzie lepszy ;)

Ostatnio edytowane:
Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Autobusy 23
Autobusy 18
Autobusy 16
Autobusy 9
Autobusy 4