• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Autobusy TomekM

OP
OP
Tomek M.

Tomek M.

Znany użytkownik
Reakcje
10.008 68 0

void-tech

Znany użytkownik
Reakcje
836 31 1
Kolejny pozytywnie zakręcony Tomasz!
Do 8 strony musiałem klikać by w końcu trafić na Ikarusa...
A ten DAF ze strony 25 - kosmos! I ponownie na str. 44.
Fajny przegląd przez epoki i kontynenty. Dwie rzeczy mi się nasuwają, całkowicie subiektywne: (1) Kiedyś to ładne pojazdy robili - to się tyczy nie tylko autobusów, ale i samochodów osobowych. To co dzisiaj produkują cztery koncerny, to raczej brzydkie jak noc grudniowa. (2) jak się nie mogłem przemóc do autobusów w USA, tak samo mam z ich kolejami żelaznymi.

OP
OP
Tomek M.

Tomek M.

Znany użytkownik
Reakcje
10.008 68 0
Kolejny pozytywnie zakręcony Tomasz!
Do 8 strony musiałem klikać by w końcu trafić na Ikarusa...
A ten DAF ze strony 25 - kosmos! I ponownie na str. 44.
Fajny przegląd przez epoki i kontynenty. Dwie rzeczy mi się nasuwają, całkowicie subiektywne: (1) Kiedyś to ładne pojazdy robili - to się tyczy nie tylko autobusów, ale i samochodów osobowych. To co dzisiaj produkują cztery koncerny, to raczej brzydkie jak noc grudniowa. (2) jak się nie mogłem przemóc do autobusów w USA, tak samo mam z ich kolejami żelaznymi.
Witam nowego kolegę i bardzo dziękuję za deszcz ocen;)
Małe sprostowanie, do ósmej strony pokazałem pięć ikarusów;), Ikarus się nie zaczął ani nie skończył na serii 200, ale fakt faktem ta seria
rozsławiła tego producenta. W pięknym mieście jakim jest Szczecin była bodajże tylko ta seria, chyba że mieliście krótki epizod na przełomie lat 50/60 z serią 60/601. W Bielsku-Białej Ikarusy jeżdziły od lat pięćdziesiątych począwszy od pierwszego jakim był M5 do ostatniego egzemplarza
sprowadzonego do Polski jakim był 415, a do dzisiaj jeździ jeszcze w Komunikacji Beskidzkiej Ikarus serii E, ale te zostały sprowadzone z Norwegii
jako używki.

OP
OP
Tomek M.

Tomek M.

Znany użytkownik
Reakcje
10.008 68 0
Witajcie, dzięki za oceny i komentarze ;)
Dzisiaj taka ciekawostka z Artiteca, coś co wygląda jak Daf SB200 ale tak naprawdę to jest podwozie Leylanda zabudowane w zakładach Den Oudsten jednego z liczących się wówczas producentów nadwozi w Holandii. szkoda że Artitec nie pokusił się również o wersję wykonaną we współpracy z Volvo, może w następnej edycji pomyślą o tym...
Właśnie w takich barwach tylko w wersji miejskiej (szersze przednie drzwi fot.1) Dafy SB 200 trafiły do Poznania, Gniezna i do prywaciarza z Bielska-Białej.
https://busposities.nl/foto/46594
A1.jpg
DSC_1318.JPG
DSC_1319.JPG
DSC_1320.JPG
DSC_1321.JPG
DSC_1322.JPG
DSC_1323.JPG
DSC_1325.JPG

Kot Prezesa

Znany użytkownik
Reakcje
2.398 1 0
Witajcie, dzięki za oceny i komentarze ;)
Dzisiaj taka ciekawostka z Artiteca, coś co wygląda jak Daf SB200 ale tak naprawdę to jest podwozie Leylanda zabudowane w zakładach Den Oudsten jednego z liczących się wówczas producentów nadwozi w Holandii. szkoda że Artitec nie pokusił się również o wersję wykonaną we współpracy z Volvo, może w następnej edycji pomyślą o tym...
Właśnie w takich barwach tylko w wersji miejskiej (szersze przednie drzwi fot.1) Dafy SB 200 trafiły do Poznania, Gniezna i do prywaciarza z Bielska-Białej.
https://busposities.nl/foto/46594
Zobacz załącznik 1002993 Zobacz załącznik 1002994 Zobacz załącznik 1002995 Zobacz załącznik 1002996 Zobacz załącznik 1002997 Zobacz załącznik 1002998 Zobacz załącznik 1002999 Zobacz załącznik 1003000
Piękne połączenie żółci, bieli i szarości. Bardzo intrygują mnie modele tej firmy. Kuszą ciężarowymi daf'ami. Wiem, że pasowałyby mi do kolekcji jak świni siodło, to jednak czuję, że dzień w którym się złamię nadchodzi nieubłagalnie. Tomaszu, Czuj się współwinny.

OP
OP
Tomek M.

Tomek M.

Znany użytkownik
Reakcje
10.008 68 0
Piękne połączenie żółci, bieli i szarości. Bardzo intrygują mnie modele tej firmy. Kuszą ciężarowymi daf'ami. Wiem, że pasowałyby mi do kolekcji jak świni siodło, to jednak czuję, że dzień w którym się złamię nadchodzi nieubłagalnie. Tomaszu, Czuj się współwinny.
W tym wypadku bardzo chętnie będę Cię miał na sumieniu:ROFL:

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Autobusy 23
Autobusy 18
Autobusy 16
Autobusy 9
Autobusy 4