A może krótką limitowaną partię w takiej wersji?
To jedna z kilku odmian gaśniczych Syrenki zbudowanych w FSM na potrzeby własnej straży pożarnej.
Zobacz załącznik 712006
To jedna z kilku odmian gaśniczych Syrenki zbudowanych w FSM na potrzeby własnej straży pożarnej.
Zobacz załącznik 712006
Miałbym ochotę ją zrobić tylko, że bardziej przy okazji Syreny Bosto. Jednak ta skrzynia wygląda zdecydowanie na „bostońską”. Z r-20 to byłoby trochę za dużo przeróbek a z Bosto, to pewnie wystarczy ją tylko skrócić o dach.
Ponieważ kolega interesuje się samochodami pożarniczymi to mam pytanie. Czy nie napotkałeś nigdy jakieś fotografii regularnej R-20 (z takimi przetłoczeniami na pace jak na mojej wizualizacji) pracującej w straży pożarnej?
Przy okazji, gdyby ktoś z kolegów natknął się na jakieś ciekawe malowanie R-20 z minionej epoki, to wszelkie podpowiedzi będą bardzo mile widziane.
Super, nie widziałem jeszcze modelu w tej skali który by miał tak oddaną deskę rozdzielczą. I na tą bosto też chętnie bym się zapisał. Będę miał niedługo nową serię Jelczy i Żuków.
Przy nowych szybach przednich deska rozdzielcza powinna być bardzo widocznym elementem i musi to dosyć realnie wyglądać. W 105 deska miała nałożoną kalkomanię. Tak mała i w dodatku nakładana na bardzo nieregularny kształt kalka doprowadzała mnie do szewskiej pasji. Wolę już ją malować.