Witam wszystkich po chwilowej przerwie
Stwierdziłem że jeszcze was pomęczę
Taki żarcik.
Pracuję cały czas nad projektem, lecz mało czasu ostatnio.
Nawet zacząłem robić małą diorame, taki bardziej poligon doświadczalny, do treningu, ale o tym później.
Poprawiam ciągle projekt i końca nie widać, ciągle bym coś poprawiał, nawet myślę aby zrezygnować z przemysłu na koszt krajobrazu(zieleń, itp).
A jak bym został przy przemyśle, to może poszedł bym w stronę żwirowni, i takie błędne koło
Także myślę o dolnej stacji/przystanku, aby bardziej wzorować się na rzeczywistości, łatwiej w tedy coś zbudować, niż wymyślać coś od podstaw.
Może stacja krzesiny, która jest nieopodal mnie
Może jakieś wasze pomysły?
Na pewno górna będzie oparta na mojej stacji Starołęka, i tego nie zmienię, tylko zmodyfikuje pewnie
Tak wygląda nowy plan:
Ostano program dziwnie się zachowuję, tzn, nie mogę wszystkich torów zaznaczyć, na pierwszym zdjęciu widać jak budynek dworca jest nad peronem a raz pod nim
I takie różne anomalia.
Co sądzicie o nowym planie, czy sensownie to wyszło?
Dół pewnie do kompletnej modernizacji.
Z górą troszkę zaszalałem chyba.
Przypominam tylko że stawiam na dużo zabawy
Wracając do "dioramy" to narazie zrobiłem kawałek toru z podsypką, testowałem z dwoma rodzajami, brązową, jasną i kawałek wymieszałem, ale szczerze, średnio mi się ona podoba, może jak patynowanie dojdzie i waloryzacja będzie lepiej.
Szyny pomalowałem kolorem Pactra 51, i też to nie to, raczej będę malował w kolorze humbrol 26/29.
Kozioł nawet chyba wyszedł jak na pierwszy raz, miał wyjść na pomalowany z łuszczącą się farbą i przyrdzewiały ze starym odbojem, sam odbojnik to patyczek po lodzie, przpalony, nacięty z dwóch stron i troszkę papierkiem 2000 potraktowany.
A i pierwsze sadzenie trawki mam za sobą, tu są trzy rodzaje, plus piasek przesiany, miałem na celu aby były plamy wypalone od słońca, itp
Wzorowałem się na mojej trawce jak były upały
Tak się to prezentuję: