• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

1:1 Amerykańskie ciężarówki

teigrekty2

Znany użytkownik
NAMR
Reakcje
4.533 112 11
@mafo, odnośnie prezentacji modelu Freightlinera Cascadia w TYM wątku, amerykańskie truckstopy często wyglądają tak jak na foto (oczywiście nie ma opcji, żeby na dużym stopie były same Freigtlinery, akurat mi się trafiła taka zbieranina mała), to jakiś parking pod motelem, jak jechaliśmy do lub z Yosemite jakoś w 2019 chyba. Bardziej klasyczne kolory dominują we flotach.
Zobacz załącznik 1076658
Cascadie fajnie się prowadzi, szkoda że moja kompania takich nie zakupiła. W ogóle z takich trucków w Stanach to Freightliner mi najbardziej odpowiada. Fajne też są International, ale tylko te klasy 8, większe.

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.140 387 20
Cascadie fajnie się prowadzi, szkoda że moja kompania takich nie zakupiła. W ogóle z takich trucków w Stanach to Freightliner mi najbardziej odpowiada. Fajne też są International, ale tylko te klasy 8, większe.
Te nowoczesne amerykańskie jakoś nie do końca mi się nie podobają. Co prawda mam kilka modeli tych nowych amerykańskich, ale poza obłymi kształtami i silnikiem przed kabiną, które nadają im nowoczesnego wyglądu, jakoś nadal wolę stare kanciaste kształty z lat 60 i 70 ubiegłego wieku.

teigrekty2

Znany użytkownik
NAMR
Reakcje
4.533 112 11
Te nowoczesne amerykańskie jakoś nie do końca mi się nie podobają. Co prawda mam kilka modeli tych nowych amerykańskich, ale poza obłymi kształtami i silnikiem przed kabiną, które nadają im nowoczesnego wyglądu, jakoś nadal wolę stare kanciaste kształty z lat 60 i 70 ubiegłego wieku.
Wyglądem też wolę klasyki. Takiego Forda ustrzeliłem wczoraj :
IMG_20241028_120715988~2.jpg

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.921 531 30
Dziś taki "cudak" mi się wyświetlił...
Bardzo dawno temu widziałem coś takiego, chyba w "Młodym Techniku". Amerykański pomysł z lat 60. XX wieku na ciężarówkę przyszłości. Mnie się podoba, w przeciwieństwie do prawdziwych amerykańskich ciężarówek...