• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny ALBERT-MODELL - modele wagonów typu 408S

MarcinŁ

Aktywny użytkownik
Reakcje
229 12 2
Tak to już jest na świecie, że jak czegoś jest mało to dla wszystkich nie starczy. Kto pierwszy ten lepszy i to nie wina sklepu. Wszędzie tak jest, że dopiero gdy "klikniesz" zamawiam, to defakto kupujesz dany przedmiot. Pamiętam jak polowałem na preorder płyty Kultu z autografami. 1000szt rozeszło się w 6minut.
Teraz mi się udało i bardzo się cieszę. Nie mam żadnych znajomości, niczego nie dostałem pod stołem tylko sumiennie sprawdzam forum i stronę Ś.M.
Też bym chciał by wagonów było więcej. Może gdyby następnym razem wyszedł 2x większy wypust pojedyńczych wagonów każdy dostał by co chciał. I nie zgodzę się, że to zły sklep. Gdyby tak było, cena zestawu była by większą o dodatkowe 100-200zl marży a i tak by zeszło.
Modelarstwo jest dla cierpliwych i mnie osobiście uspokaja.

Reakcje
21 1 0
Mnie też za pierwszym razem model z koszyka zjadło, ale jak wytłumaczył jeden z kolegów, jak nie zakończysz zakupu to nie masz. Tak jak czytam posty to zawsze mamy jakieś "ale" o wszystko: za mało, za dużo, nie tak jak należy..., naszym zdaniem..., ale to inwestor ma prawo decydować o ilości wypustu, gdzie i jak dysponować modelami do ogólnej sprzedaży. To inwestor wykłada pieniążki ile chce zainwestować i śmiem wątpić, że gdyby był pewien, że może bez ryzyka zarobić więcej to by tego nie zrobił.

Reakcje
142 1 1
Uff odreagowałem zakupy na rowerze (45km). Nie wnikam w mechanizm działania esklepu ŚM. Może mój proces zakupowy był zbyt dlugi. Są lepsi szybsi. Ale wiem jedno, że z drugiej strony "lady" jest profesjonalna obsługa Bardzo profesjonalne podejście do każdego klienta i super kontakt. Trzeba się pogodzić z realiami.

robertmuszka

Znany użytkownik
FREMO Polska
H0e
T M M
Reakcje
4.354 171 19
Koledzy, którym zjadło podczas zamawiania, byli zalogowani w sklepie, czy kupowali jako goście?
Moze podczas uzupełniania danych modele sie rozeszły, bo inni klikali szybciej ostatnie okienko zakupu.

Ropu

Znany użytkownik
Reakcje
1.247 25 2
Bylem zalogowany.
Wszystkie 3 zestawy były dostępne.
Klikałem „do koszyka”
Przechodziłem do koszyka, a tam nic.
Wracałem do artykułu i jeszcze raz do koszyka.
Nic to nie zmieniało - wogóle nie przenosiło do koszyka.

Reakcje
212 87 35
Strona sm ma jakiś problem techniczny,czasem przejście na tryb komputerowy pomaga, to jest problem z logowaniem, ja się logikę niby ok, a jestem dalej wylogowany

Misiek

Znany użytkownik
NAMR
Reakcje
5.811 141 0
Może być jeszcze taka "gupotka" jak kwestia przeglądarki, której się używa.
Czy w tej samej przeglądarce występuje ten sam problem w przypadku innych zakupów?

Jak nie, to ja nie wiem ;-)

OLF

Znany użytkownik
Reakcje
1.283 32 10
Bardzo trudno jest polemizować z takimi argumentami. I chyba nie warto...
jednak pozostanę przy swoim zdaniu, uważając, że taki system, delikatnie mówiąc (pisząc) jest "chory"
Cena za zestaw: 600,00 zł
Ach, ekonomia Kalego: Kali nie kupić bo popyt to źle, ale Kali sprzedać drożej niż w sklepie bo popyt do dobrze.
Bardzo trudno polemizowac z taką hipokryzją. I chyba nie warto...

am-70

Znany użytkownik
Reakcje
7.011 121 1
Ach, ekonomia Kalego: Kali nie kupić bo popyt to źle, ale Kali sprzedać drożej niż w sklepie bo popyt do dobrze.
Bardzo trudno polemizowac z taką hipokryzją. I chyba nie warto...
Bardzo dobrze, że kolega podał ten przykład bo on dobrze pokazuje do czego doprowadza taka filozofia sprzedaży, z którą mamy do czynienia w przypadku modeli Albert Modell.
Ps. Cenę ustaliłem na podstawie ofert, które są aktualnie zamieszczane na forum i Allegro. Nic więcej!
Ps2. Niestety mam swoje powody, o których nie chcę na forum pisać publicznie dlaczego się z tymi modelami się roztaję:(
Ps3. Wydaje mi się, że już chyba wszystko napisaliśmy o sprzedaży, dystrybucji modeli oferowanych przez Albert Modell. Naprawdę nie ma potrzeby zaogniania tej sytuacji, niepotrzebnych nerwów, bo w końcu zapomnimy, że jest to hobby, które ma nam dawać radość:) Życzę koledze i wszystkim zgormadzonym na forum radości i fajnej zabawy związanej z modelarstwem:)
Ps4. Mam nadzieję, że kiedyś osobiście poznam kolegę i będzie możliwość w miłej atmoseferze podyskutowania o różnych problem związanych z naszym hobby. I w dalszym ciągu czekam na kolejne wpisy, bo wiedza, którą kolega posiada jest dla mnie imponująca.

garcia ramirez

Znany użytkownik
Reakcje
1.219 51 6
Jak to dobrze, że mogę się tej dyskusji przyglądać z boku. Widziałem te gomułowate wagony na żywo. Sprawiały wrażenie, że jakby je kto nie tyle z gliny ulepił, ale z chleba. Jakbym miał za to to 600 zł zapłacić, to już by mi nawet maxigra z tego przygnębienia nie wyciągnęła. Ani za 500, ani też 400. A fuj !

PP1970

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
3.133 88 0
Nie widziałem, by ktoś wcześniej podawał - zatem wpiszę tutaj numery i rewizje wagonów z epoki IVc, które w SM sprzedawano 5.08.2021 od godz. 19:00 do 19:05.

Może przydadzą się Kolegom do jakiejś ewidencji modeli, jeśli ktoś prowadzi (ja sobie zapisuję takie dane z "moich" epok).

Zestaw Albert Modell 900011

Albert Modell 930912
33 51 930 7 929-0 Uacs-x
86.05.30

Albert Modell 930913
33 51 930 8 086-8 Uacs-x
86.10.29

Ostatnio edytowane:

DieselPower

Znany użytkownik
Reakcje
2.372 474 107
No to ja prezentuje kolejny zestaw : Zestaw Albert Modell 900012 - Stare żółte logo CEMET S.A. na zbiornikach

Albert Modell 930914
33 51 930 8 153-6 Uacs
99.04.12 - Stacja Jastrząb, Wschodnia DOKP

Albert Modell 930915
33 51 930 8 189-0 Uacs
98.02.16 - Stacja Jastrząb, Wschodnia DOKP

Przy tej okazji bardzo proszę o informację, kiedy logo pojawiło się na wagonach. Chciałbym ich użyć do składu z najpóźniej 1995 roku. Nie wiem również, czy opis "Wschodnia DOKP" pojawił się przed 1995 rokiem czy po. Bardzo proszę, jeśli ktoś wie...:)

PP1970

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
3.133 88 0
Wschodnia DOKP istniała już na początku lat 80-tych.

Cemet w 1992 doznał restrukturyzacji i przekształcenia przedsiębiorstwa państwowego w spółkę skarbu państwa. Od tego momentu nazywali się "S.A". Kiedy dokładnie zaczęli stosować takie logo - nie wiem, może dział PR tej firmy umiałby odpowiedzieć :D

DieselPower

Znany użytkownik
Reakcje
2.372 474 107
No tak. Może nieprecyzyjnie się wyraziłem. Chodzi mi o sposób zapisu. Bo na przykład posiadane przeze mnie wagony mają rewizję z 1995 roku i zapis jest następujący : Stacja Chełm WDOKP Lublin. Sądziłem, że może sposób zapisu dyrekcji również ewoluował.

Reakcje
21 1 0
Podam trzeci zestaw.
Albert Modell 900013

930916
33 51 930 8 295-5 Uacs st. Sitkówka Nowiny, nowe logo CEMET 23.05.19

930917
33 51 930 8 324-3 Uacs st. Sitkówka Nowiny, nowe logo CEMET 30.04.19

Proszę Kolegów o poprzednią rev. z wcześniej wydanego pojedyńczego modelu z ep.VI.