• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny ALBERT-MODELL - modele wagonów typu 408S

robertmuszka

Znany użytkownik
FREMO Polska
H0e
T M M
Reakcje
4.341 171 19
A proszę bardzo :
- AM 900011 Zestaw 2 wag. 408S, Uacs-x, PKP [P], znak “B”, PTiSCL W-wa, St. Działoszyn, Śląska DOKP, ep. IVc (REV. 1986),
- AM 900012 Zestaw 2 wag. 408S, Uacs, PKP [P], stare logo “CEMET”, St. Jastrząb, Wschodnia DOKP, ep. Vb (REV. 1998/99),
- AM 900013 Zestaw 2 wag. 408S + 408Sg, Uacs, PL-CEMET, nowe logo “CEMET”, St. Sitkówka Nowiny, ep. VI (REV. 2019).

AM 900011.jpg
AM 900012.jpg
AM 900013.jpg

DieselPower

Znany użytkownik
Reakcje
2.372 473 107
E no, poważnie. Nie będę zabierał jak mi nie będzie pasować. Pytanie, czy wagon w tym stanie oznaczeń itp. można "cofnąć" do 1996 roku czy raczej nie? Lub wagon z 1996 roku "przenieść" do 1998-1999 roku ?

Reakcje
131 5 0
Uwaga, szykować palce i klawiatury, dziś o 18 zaczyna się krótka zabawa :D

http://www.swiatmodeli.com/
O proszę, ciekawa sprawa.

W styczniu pisałem z Panem Kojem w sprawie rezerwacji majowego wypustu, żeby czasami nie zostało wyprodukowanych za mało, bądź żeby nie przegapić. A tu widzę, że już wszystko wiadomo, co, gdzie kiedy i jak. A kontaktu ze strony Pana Koja brak.

Znając życie to tak jak kolega napisał - niektórzy już pewnie to mają, stąd wiadomość o przydziałach i rewizjach (czego na stronie Alberta nie ma).

Choć mam jeszcze cichą nadzieję, że kwasu i kolesiostwa nie będzie i doczekam się infa, że można już wpłacać i styczniowa rezerwacja jednak miała jakąś moc :)

robertmuszka

Znany użytkownik
FREMO Polska
H0e
T M M
Reakcje
4.341 171 19
O proszę, ciekawa sprawa.

W styczniu pisałem z Panem Kojem w sprawie rezerwacji majowego wypustu, żeby czasami nie zostało wyprodukowanych za mało, bądź żeby nie przegapić. A tu widzę, że już wszystko wiadomo, co, gdzie kiedy i jak. A kontaktu ze strony Pana Koja brak.

Znając życie to tak jak kolega napisał - niektórzy już pewnie to mają, stąd wiadomość o przydziałach i rewizjach (czego na stronie Alberta nie ma).

Choć mam jeszcze cichą nadzieję, że kwasu i kolesiostwa nie będzie i doczekam się infa, że można już wpłacać i styczniowa rezerwacja jednak miała jakąś moc :)
Nie mam kolego jeszcze tych zestawów, ale obserwuje forum i daje znać, gdzie trzeba, aby mieć w kolekcji to, co chcę.
Pisałeś i czekasz, no to czekaj.

OLF

Znany użytkownik
Reakcje
1.282 32 10
Da się: trzeba tylko zamrozić kasę na dwa lata i być przekonanym że po tych dwóch latach wszystko się sprzeda - bez kanibalizacji innych wypustów, w które też jest kasa włożona. Daj znać, jak zamówisz serię specjalną!

M-G

Znany użytkownik
Reakcje
658 35 1
Da się: trzeba tylko zamrozić kasę na dwa lata i być przekonanym że po tych dwóch latach wszystko się sprzeda - bez kanibalizacji innych wypustów, w które też jest kasa włożona. Daj znać, jak zamówisz serię specjalną!
Może chociaż podwoić produkcję, skoro na licytacjach schodzą bez problemu za większe pieniądze.

am-70

Znany użytkownik
Reakcje
7.006 121 1
A tych "betoniarek" nie można wyprodukować tyle, żeby było pod dostatkiem i bez "komitetów kolejkowych"?
Dyskusji dotyczących dystrybucji, ilości modeli, sygnowany przez Albert Modell/PMR-Modele odbyliśmy na forum praktycznie przy każdym nowym wypuście modeli (411V 418V, 408S). Efekt? Żaden. Jest jak jest:(
A dlaczego tak jest, że nie można kupić modeli normalnie a trzeba o nie "walczyć" jak w minionej epoce, to sam nie wiem i nie mogę tego pojąć.
Jedna z teorii lansowanych przez kolegę @DRACULA mówi o "nasyceniu i nie nasyceniu" rynku. Bez względu co się za tym się kryje, całe szczęście, że inni producenci jej nie stosują. A teraz dowiaduję się o kolejnej:
Da się: trzeba tylko zamrozić kasę na dwa lata i być przekonanym że po tych dwóch latach wszystko się sprzeda - bez kanibalizacji innych wypustów, w które też jest kasa włożona.
Przepraszam, ale nie za bardzo rozumiem o jaką zamrożoną kasę chodzi i to na dwa lata i jaka kanibalizacja może nastąpić przy zwiększeniu nakładu wydawanych modeli:niepewny:

OLF

Znany użytkownik
Reakcje
1.282 32 10
nie za bardzo rozumiem o jaką zamrożoną kasę chodzi i to na dwa lata
Inwestor dzwoni do Albert Model:
- Jó reggelt! Chciałbym zamówić 200 zestawów modeli, koniecznie z napisem PKP.
Albert Model:
- Drogi Lengyel, żaden problem! Paczka $50, potrzeba okrągłe 10000 Waszygtonów. Wpłata dzisiaj rezerwuje slot produkcyjny lipiec 2022. Chociaż może być obsuwa, bo w epidemii więcej tatusiów jeździ po dywanach, brakuje kontenerów, materiałów, operatorzy maszyn na kwarantannach. Na ten przykład gruchy, co miały być na Boże Narodzenie, to teraz płyną. No to licz ze dwie wiosny jak zobaczysz ten wkład z powrotem, w międzyczasie złotówka się wzmocni, albo osłabi, bo to na dwoje babka wróżyła.

i jaka kanibalizacja może nastąpić przy zwiększeniu nakładu wydawanych modeli
Inwestor wygrał na loterii, zamówił 10000 zestawów . Zeszło 5000, więc jest już na zero, zainwestował w kolejne 10000.
Te kolejne są lepszejsze, więc 1000 kolekcjonerów chce sprzedać pierwszy wypust, żeby zrobić miejsce w porfelu albo gablocie na nowy zestaw. Ale nie ma chętnych, bo 5000 zalega w sklepach, mimo przeceny. Drugiego zestawu zeszło już tylko 3000, bo nie każdy chce budować długi skład. Więcej zestawów się nie ukazuje...