Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Hej, interesuje mnie nachodzący model od ArbertModell wagonu typu Facc. Jak wyglądają ich produkty w kwestii jezdnej? Czy pojadą na wszystkich łukach? Są odpowiednio wyważone?
Hej, interesuje mnie nachodzący model od ArbertModell wagonu typu Facc. Jak wyglądają ich produkty w kwestii jezdnej? Czy pojadą na wszystkich łukach? Są odpowiednio wyważone?
Tak jak kolega napisał bywa różnie. Głównie dotyczy to oporów toczenia jednak zwykle wystarczy dać po małej kropelce oleju do każdego łożyska osiowego i wagony jeżdżą całkiem przyzwoicie na 12 posiadanych przezemnie wagonów tylko w jednym miałem problem gdzie producent zapomniał do jednego wózka założyć wkładek metalowych łożyskowania osi. Ale bez problemu po zgłoszeniu do PMR tego braku otrzymałem kompletną ramę wózka. Wyważenie jest moim zdaniem dobre, a jeżdżę po łukach 18" (458mm) i nic mi się nie wykoleja.
Co prawda jakość zdjęcia nie powala, ale w Czeremsze, w lipcu 2018r zrobiłem poniżej zamieszczone zdjęcie. Nadmienię, że chodziło mi o tablicę
z nazwą stacji, a wagony "załapały się" tylko w tle. Może się jednak fotografia na coś przyda...