• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

AEROGRAF, wybór na lata, czyli co kupić...

OP
OP
14D40

14D40

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
309 10 1
Dzięki, oglądałem :) wczoraj wieczorkiem rozebrałem aero na części pierwsze. Na szczęście złożyłem go do kupy :p nie taki diabeł straszny. Efekty pierwszych malowań niebawem. Napiszę kilka moich spostrzeżeń co do tego TG180.

Ns

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
OP
OP
14D40

14D40

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
309 10 1
Jeśli chcesz kompresor tłokowy to myślę, że lepiej w tym przedziale cenowym kupić kompresor z butlą http://allegro.pl/kompresor-z-butla-aer ... 85030.html Te z Twoich linków takowej nie posiadają. A z aerografów na początek to polecę Ci TG-180 (sam ostatnio takowy nabyłem) bądź EW770 (ciut droższy, podobny do TG180). Poszukaj też przez google, jest sporo tematów na innych forach.

piotr66

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
1.847 32 2
A jeśli ktoś nie chce inwestowac w kompresor wystarczy zapasówkę wyjąc z auta i jazda z koksem. :D To nie żart, sam to stosowałem i moim zdaniem nie zastępuje z powodzeniem dobry kompresor ze zbiornikiem, a klilka stówek w kieszeni.

pastka

Znany użytkownik
Reakcje
6 0 0
Też mam Revella, tyle że standard, jest większy i ma zbiorniczek wyrównawczy. Też nie mogę narzekać. Kupiłem na promocji więc był tańszy niż te basic z linków. Fajnie że Twój działa już 8 lat, mam nadzieję że mój będzie równie żywotny :)

AdamG

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
Witam
Kupił kolega kompresor? Ja wypróbowałem trzy i szukam dalej, W kompresorze największy problem to ograniczenie czasu pracy z uwagi na przegrzewanie się. W Poznaniu na targach rozmawiałem z przedstawicielami firmy Mar z Łodzi. Mam obecnie ich poprzedni produkt i chyba przerzucę się na najnowszy. Poprzedni ich produkt użytkuję już ponad trzy lata i nie narzekam.