Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
To jest taśma do obrzeży meblowych którą się przyprasowuje żelazkiem, Ja to robię opalarką, później docinam w zależności od tego jak jest ukształtowany teren, trzeba to robić bardzo ostrożnie i precyzyjnie gdyż siłowe cięcie powoduje wykruszenia taśmy. Dostępne w różnych kolorach i grubościach w Liroju, Castoramie ipt. dział drewniany.
Panowie spokojnie z tym handlem dziećmi to dziadek z wnuczką spotkał się z kumplem a tak szczerze powiem że nie bardzo wiedziałem jaką scenkę stworzyć na tak małym fragmencie nieczynnej rampy, więc wydumałem że będzie leżało tam trochę niewywiezionych dużych głazów po zburzonym kominie i będzie to miejsce spotkań towarzyskich, dorośli polotkują a dzieciaki będą miały gdzie poskakać.
Panowie spokojnie z tym handlem dziećmi to dziadek z wnuczką spotkał się z kumplem a tak szczerze powiem że nie bardzo wiedziałem jaką scenkę stworzyć na tak małym fragmencie nieczynnej rampy, więc wydumałem że będzie leżało tam trochę niewywiezionych dużych głazów po zburzonym kominie i będzie to miejsce spotkań towarzyskich, dorośli polotkują a dzieciaki będą miały gdzie poskakać.
I pomału powstaje kolejna dioramka półkowa o wymiarach 32x19cm z torem na podkładach betonowych i płytami drogowymi do prezentacji loczki i pojazdów.
Na chwilę obecną płyty skończone, tor pomalowany zaszutrowany i wybarwiony.
Trawka początkowa to Polak 1mm, trzy odcienie.
Dojdzie jeszcze ogrodzenie betonowe oddzielające tor od placu z płytami.
Moze to tylko ja tak lubie, ale moze by kolega przymyslal czy by tak nie warto troche obsmarowac te podklady coby nie bylo takiej roznicy pomiedzy rdzawoscia szyn i betonem?
Dioramka super.Lecz jeśli ma służyć do prezentacji pojazdów to ok. Ale jeśli taboru także, to nie obawiasz się, że jak postawisz betonowy płot to nie zasłonisz toru i dolnej części prezentowanego taboru?