Drogi kolego,
tu chodzi o zebranie jedynie 1900 zł. Dobra rada, wyłóż ze swojej kieszeni te 1900 zł na projekt, zrób model, zaprezentuj go i spróbuj go sprzedać, nie szukaj w ten sposób pieniędzy bo nawet 60 zł jak piszesz to może nie pieniądz dla niektórych (bo dla niektórych to jest jakiś wydatek). Równie dobrze można powiedzieć, że kwotę którą chcesz uzyskać to też nie dużo. Dużo już było takich co mówili że potrafią, ale jakoś nigdy nic nie osiągnęli.
Pytanie czy masz jakieś doświadczenie w skali 1:87? Bo po samych rysunkach niestety nikt tego nie kupi. Po prostu jest słabe na tym etapie.
Unikasz odpowiedzi bezpośredniej jak chcesz rozwiązać problem lusterek, wycieraczek czy linii podziału, a przecież już dostałeś podpowiedź na FB wg. mnie bardzo sensowną.
Nie mam doświadczenia w skali 1:87 o czym napisałem w opisie projektu. Ale również napisałem, że finansowanie społecznie, nie polega tylko na tym, że "kupisz samochodzik" tylko właśnie na wsparciu projektu który dopiero się rodzi, a w zamian za to dostajesz....
Każdy widzi w tym coś innego. Jeden widzi startup. Inny widzi cwaniaka, który szuka frajerów, od których wyciągnie po 10, 20, 60 zł i da im gówniany odlewik. A ja podkreślam, że kupujecie nie tylko samochodzik, ale również tworzycie nowy projekt, który być może, za te 60 zł zamieni się w coś fajnego. Chciałbym aby z Waszą pomocą merytoryczną i wsparciem finansowym, wyszło z tego coś więcej niż samochodzik
Lusterka - W jednym z wielu komentarzy na FB napisałem że nie wykluczam fototrawienia. Ale ponieważ tej techniki nie stosowałem i w związku z tym jej nie znam, choć nie wygląda na trudną, a jedynie wymaga nabrania wprawy, jak wszystko zresztą. Natomiast jutro chcę opisać sposób na rozwiązanie sprawy lusterek. Dlatego zapraszam do śledzenia FB. Czy pomysł będzie dobry? Fototrawienie na pewno będzie dobre. Mój pomysł nie będzie tworzył dodatkowych kosztów związanych z technologią fototrawienia. Oczywiście o ile ten prosty myk da oczekiwany efekt. Powinien dać, bo odlewałem figurki i w efekcie otrzymywałem bardzo cienkie elementy, i z efektu byłem zadowolony.
[DOUBLEPOST=1454620953,1454620587][/DOUBLEPOST]
Kolego
@Aron, mam jeszcze takie zapytania, ponieważ próbuję znaleźć odpowiedź czytając podane przez Ciebie linki i nie znajduję odpowiedzi. To może Ty odpowiesz?
- Jaka jest gwarancja zwrotu wpłaconych pieniędzy, jeżeli projekt upadnie?
- Czy przy wpłacaniu jest spisana jakaś umowa dająca gwarancję zwrotu wpłaconej kwoty?
W momencie jeśli nie zostanie zebrana kwota pieniądze powinny zostać zwrócone. z akcentem na "powinny" jednak ten portal, jak i drugi "polakpotrafi.pl" raczej nie powinny dokonać defraudacji, w momencie kiedy w działania reklamowe trochę zainwestowali.
Po za tym działa tu zwyczajowy kodeks cywilny. umowa, regulamin itp.
na tej samej zasadzie opiera się umowa. tak jak przy kupowaniu przez internet. akceptacja postanowień regulaminy itp.
Jeśli powyższe Ciebie nie przekonuje, to teraz pogrążę temat na maska, ale nie ma co tutaj oszukiwać.
Jeśli projekt uzyska pełne finansowanie, to portal wypłaca MI pieniądze (sobie zatrzymuje działkę, około 80 zeta w tym przypadku i to jest ich zysk) i w zasadzie jego rola kończy się. Tutaj ja mogę Ciebie oszukać nie wywiązując się z umowy.
I były takie przypadki. Zresztą chyba tydzień temu była mowa o pewnym amerykańskim projekcie na grę komputerową (czy na telefon), gdzie wspólnik zdefraudował kasę z crofdfundingu, oraz od sponsorów.
No cóż. tutaj, jak przy zakupach na allegro (gdzie jest przedpłata) jest największe ryzyko. Ale jestem otwarty na podpisanie cyrografu