• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Makieta domowa Świat w pomniejszeniu - wariant dla płaskoziemców

OP
OP
void-tech

void-tech

Znany użytkownik
Reakcje
917 34 1
Ja dalej siedzę nad Ganzem.
SN61-detale.jpg

Do tego dołączą zderzaki z obrzeżami pomalowanymi na biało (4x4), schodki także białe, i białe poręczę.
Największym wyzwaniem będzie przyklejanie na czołach budy fototrawionych liter P+K+P. Mój egzamplarz wogóle nie ma ich na czołach - nawet stempelka tampodruku.

OP
OP
void-tech

void-tech

Znany użytkownik
Reakcje
917 34 1
Kolecja cześć sagi: "albo ładna makieta, albo ładne kotki"
Tym razem któryś przeliczył się ze stabilnością pudełek z grami planszowymi i połową ryzy papieru (a także ze swoimi możliwościami)... Nie udało się wskoczyć na szafkę obok makity (z makiety), ale udało się strącić pół ryzy i jedną grę...
- szlaban,
- dwie latarnie,
- płot
- wejście do przejście podziemnego do remontu.
- tabliczka z nazwą przystanku...

Załączniki

Akcesoria do makiety

Znany użytkownik
Reakcje
1.190 4 1
Widzę, że czasy się zmieniają, ale pociągami nadal bydło jeździ. Zgłoś do PKP, zrób zdjęcia, wyślij im, opisz szkody, ciekawe jak szybko naprawią.
Musisz do pokoju wpuszczać koty tylko w krawatach.

Znam kogoś kto ma aluminiowe lampy to na pewno nie popękają ;-)

OP
OP
void-tech

void-tech

Znany użytkownik
Reakcje
917 34 1
Kotki ponownie wyrządziły szkody. Podobne jak ostatnio. Znowu połamany szlaban... lampy do wymiany, ale już kupione nowe. Poza tym ogólny remont makiety planuję. Niestety jestem na elQuattro i dochodzę do siebie - a róbótki tylko mi w tym pomagają. Przy okazji remontu, trzeba wykończyć ostatni narożnik: tak jak planowałem, małym zapleczem Gastro.

Remont Bar Wars.jpg

Budynek towarzyszący odstawionemu WARSowi, będzie zakrywał stary analogowy panel sterujacy.
Wycięcie na drzewo już jest - tylko trzeba je zrobić.
Barierki pomalowane, krzesełka, ławki parasole gotowe. A przy okazji złożyłem parę innych detali, jak walizki, ule, śmietniki, afisz, .... i dużo inncyh przydasiów.
Na peronie planuję drobne oświetlenie. Oświetlony z zewnątrz i wewnątrz będzie także budynek.

OP
OP
void-tech

void-tech

Znany użytkownik
Reakcje
917 34 1
Projekt Bistro BOCZNICA, uważam za zakończony.
Budynek: Igra 191006
Peron: @kacper.szczecin
Lampy, parsole, siedzenia, ludziki, barierki, inne elementy wycinane laserowo: @mudol
Imitacja murka: Faller
Ławki, kwietniki: @kotebi
Walizki: bogos.pl
Zostaje jeszcze parę detali do poprawek (malowanie, domalowanie). Budynek jest lekko osoadzony, bo zasłania stary panel analogowy który postanowiłem zostawić.
A na dzisiaj wymiana latarni połamanych przez kotki - plastikowe wymieniam na metalowe. Ciekawe jak się sprawdzą.

Załączniki

Kris

Znany użytkownik
Reakcje
2.754 52 5
Weź Wojtek wymień to drzewo, na litość boską ! :)
Psuje cały efekt. Daj jakiś dąb, kasztan, whatever, ale niech to ma bujną "czuprynę", żeby ludkowie jakiś cień mieli.
Pomalowałbym te białe mebelki, ale to już Twoja diecezja.

Ale to drzewo.... :) Pliss :D

OP
OP
void-tech

void-tech

Znany użytkownik
Reakcje
917 34 1
@Kris, drzew zrobiłem dopiero 5 sztuk. Nie mam jeszcze materiałów na wariacje, ale próbuję. Tu nie powiedziałem ostatniego słowa. A wyrwać drzewo z tortu i wkleić inne - mały effort. To dopiero początek moich eksperymentów.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Buduję makietę 6
Buduję makietę 9
K
Buduję makietę 797
Buduję makietę 23
Buduję makietę 13