Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Ale ta noc długa. Wagon zdążył się zarumienić. Czyli patynowanie wagonu numer 1. Wagon numer 2 trafił do sanatorium na kąpiele. Dostanie trochę dodatkowej biżuterii tak jak wagon numer 1
Jak zwykle nie miałem umiarkowania z brudzeniem.
Albo tak zrobiłeś te profile, albo tak zrobiłeś fotkę że kalki giną pomiędzy profilami i za bardzo ich nie widać i przez to wydają się te profile za wysokie.
Pomijając moją wrodzoną niechęć do patynowanego taboru twój wagon prezentuje całkiem fajnie.
Jedyny tor który nie tyle planuje co realizuje to ten ma moście. Będzie tego 340cm. Więc pustym czajniczkiem będzie można pośmigać. Co do taboru to będą jeszcze dwa gagsy. Jeden jest prawie gotowy a trzeci leży w kopercie.
Piotrze wiem o co biegasz z ta Tamara ale puki co to chyba niewykonalne. Wszak wiesz jaka lokomotywa jest realizowana
Relacji z toru to tak szybko nie będzie.
Ale za to Relacja z zakładów Jelcza już tak
Wszystkie do zmiany zabudowy poza pierwszym który to już ze śmieciarki awansował na cysternę.
Generalnie chyba z drogi. Pasowało by z toru, ale rozładunku na moście ty chyba się nie robi. Choć bardzo by mi to pasowało gdyż pod mostem będzie mała elektrownia wodna i do niej przywieźli by akurat turbinę.
Podpora i mi by się przydała.
ZNTK dokłada do pieca.
Mam nadzieję, że to już finalna wersja podwozia gdyż to już 6 wersja.
Pech chciał, że otwory montażowe głośnika pokrywają się z szerokością ostojnicy, ale i z tym metodą łopatologiczną sobie poradziłem.
Ciekawostką jest fakt, że oś wzdłużna kolebki będzie równocześnie podtrzymywała pokrywę silnika. Pod pokrywą silnika znajdzie się głośnik 8 omów oraz kondensator 2200 Uf 25V
Natomiast napęd oraz dekoder między profilami ostoi.