• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Mój ZNTK ZNTK P-ń Wschód

OP
OP
DarekW

DarekW

Znany użytkownik
Reakcje
1.492 18 0
Malowanie wagonu to po umyciu, najpierw Gunze C159 oczywiście po pomalowaniu podkładem, a następnie ModeMasterem 4606. Opisy i graffiti to efekt obróbki zdjęć wagonu (przez Sebastiana), który przyjechał do Wrocławia. Następnie zostało to po przygotowaniu wydrukowane drukarką laserową na kalkomanii, która została położona na wagonie. Reszta to już standard czyli lakierowanie połyskiem, a następnie matem.
Poniżej zdjęcie oryginału.
M1.jpg M2.jpeg

OP
OP
DarekW

DarekW

Znany użytkownik
Reakcje
1.492 18 0
Maciej po woli wysycha, jeszcze lakierowanie, składanie i jeden z dyrektorów będzie zadowolony.
Brakowało mi jednego opisu, więc o 7.20 dzielnie czekałem na Głównym w Poznaniu na Baltic Expres. Owszem doczekałem się na Gryfina.
P_20241222_113140.jpg

OP
OP
DarekW

DarekW

Znany użytkownik
Reakcje
1.492 18 0
Cztery lokomotywy Cargounitu oklejone i obsługujące Baltic Express.
4.jpg

od kiedy Piko zaczęło montować odpowiednie pantografy, moim zdaniem ich modele nabrały wyglądu i już mniej przypominają zabawkę.
5.jpg

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 13
Tabor 2
Tabor 3
Tabor 9
Tabor 9