• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Mój ZNTK ZNTK P-ń Wschód

przemek tabisz

Znany użytkownik
Reakcje
923 60 10
@DarekW znęcasz się nade mną.
Maja, którą znasz u Artura widziała ASF, chcę, jak zobaczy smoka lub stadion to leżę jak żółw na muszli.

CUDA.

Jak ktoś mnie sprzeda, że jest Wrocław to jajka przy samej d...... utnę.

OP
OP
DarekW

DarekW

Znany użytkownik
Reakcje
1.492 18 0
Dziś przeróbka modeli Piko. Gagarin w wykonaniu Piko mile mnie zaskoczył co do jego budowy i odwzorowania detali. Niestety dał wycisk przy zmywaniu bo jak się okazało zmycie napisu z obudowy, który jest wykonywany jakąś dziwną techniką musiało odbyć się mechanicznie bo chemia na niego nie reagowała. M62 dostał nowe klimatyzatory wydrukowane na drukarce 3D i kilka elementów trawionych.
OKT1.JPG OKT2.JPG OKT3.JPG

SM42 Petrotanku to model przed którym zawsze się broniłem bo to malowanie metalizerami. Na szczęście zostały mi farby ModeMastera, które idealnie odwzorowują kolory orginału. Niestety już nie dostępne, także trzeba będzie w przyszłości pobawić się w dorabianie z Gunze, którego metalizery można dostać i nie sprawiają kłopotów po pomalowaniu.
PT#.JPG PT1.JPG PT2.JPG
Na warsztacie jest jeszcze jedna SM42 ale czeka na ucyfrowienie w DCC24, także nie długo wyjedzie na bazę paliw.

OP
OP
DarekW

DarekW

Znany użytkownik
Reakcje
1.492 18 0
Taj jak obiecałem kolejna SM42 tym razem w oznakowaniu dwóch właścicieli czyli Euronaftu z Trzebini po przejęciu przez Orlen. Model nie ma górnego światła tak jak orginał. Został zastosowany wydruk 3D, który po wycięciu górnej lampy został wklejony w dziurę po reflektorze zaszpachlowany i podszlifowany
. DSCF6086.JPG DSCF6096.JPG DSCF6087.JPG

W międzyczasie wyjechały jeszcze Euraste czerwone Husiory.
DSCF6110.JPG DSCF6109.JPG

OP
OP
DarekW

DarekW

Znany użytkownik
Reakcje
1.492 18 0
Po dwóch tygodniach udało się wreszcie przewietrzyć zakupionego i doprowadzonego do normalności użytkowej "kibelka". Poszedł cały zestaw Preisera czyli około 100 pasażerów, których trzeba było pomalować. I zachciało się mi pomalować wnętrze przy wykorzystaniu maskowania taśmami. Po dwóch dniach bluźniłem sam na siebie bo jak bym pomalował to pędzlem to zajęło by mi to zapewne duuużo mniej czasu. Najgorsze było wklejanie ludzików bo czułem się jak cyrulik na wojnie średniowiecznej odcinając kończyny dolne.

03.JPG 01.JPG 02.JPG 04.JPG

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 13
Tabor 2
Tabor 3
Tabor 9
Tabor 9