• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

ZNTK Mini

OP
OP
Zdrada69

Zdrada69

Moderator Skala 1:220 (Z)
Zespół forum
Reakcje
6.252 39 0
Zapewne w barwach LOTOS, ale czy uciągnie 12 wagonów?
Tak - takie beczki pójdą na LOTOS ale nie tylko ... Kiedyś już pokazałem chyba, że przygotowane jest coś takiego - tablica już jest polska - Stacja macierzysta Gdańsk Port Północny ale sama beczka wymaga oznakowania. Myślę, że będzie jeszcze wersja gładka - bez obręczy na zbiorniku (trzeba będzie szlifować).

IMG_5294.JPG

Ile uciągnie ? Zobaczymy - beczki nie są zbyt ciężkie a i 10 sztuk będzie dobrze wyglądać... A tak serio to jest jeszcze plan B - na Shapeways jest buda do lokomotywy Voith - Gravita http://www.sigman.kolej.org.pl/foto/gravita.html może uda się ją zmotoryzować i jakby co będzie trakcja podwójna - LOTOS często ja stosował chociaż na razie nie natrafiłem na zdjęcie kombinacji TRAXXa i GRAVITy ciągnącej skład - bo na takie na postoju obok siebie to tak. Swoją droga pewnie przyda się zrobienie eksperymentu jak sobie radzi TRAXX z tymi cysternami które już mam.

OP
OP
Zdrada69

Zdrada69

Zespół forum
Reakcje
6.252 39 0
A mozna dowiedziec sie jaki to numer Marklina te cysterny?[/QUOTE

Marklin wydał te cysterny wg mojej wiedzy w 5 malowaniach: GATX ciemnoszary, GATX-DHL, VTG, ENERVA i Wascosa. Każda chyba z 4 numerami inwentarzowymi "czyste" i chyba po tyle samo patynowanych. Tak więc tych numerów jest sporo. Na pewno w zakresie 82470-82489 to są te właśnie wagony.

OP
OP
Zdrada69

Zdrada69

Zespół forum
Reakcje
6.252 39 0
Tymczasem Orlenowski Gagarin stanął na kołach. Ciekawa lekcja - zgodnie z oryginałem w oknach są osłony przeciwsłoneczne (?) w formie logotypów Orlenu - kalki udało się położyć na oknach zrobionych z Clearfixu Humbrola.

IMG_8050.JPG

IMG_8054.JPG

IMG_8052.JPG

pado

Znany użytkownik
KKMK
Reakcje
5.006 33 0
No gratuluje Siergieja ;) A mam pytanie czy ta dwukolorowość pudła (ostatnie zdjecie) to zamierzony efekt ???

pado

Znany użytkownik
KKMK
Reakcje
5.006 33 0
A bo malowałeś podkładem ze spreya a nie z aerografu. Myślałem o zalaniu porów podkładem z aero :)

pado

Znany użytkownik
KKMK
Reakcje
5.006 33 0
MrHobby primera 1000. Tylko miejsca gdzie są czasem takie zmatowienia to intensywniej pokrywam podkładem....aby pory się napiły :)

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor Z 50
Tabor Z 19