ET22-951 w stanie "domyślnym" jest niezwykle głośny. Moim zdaniem wybrana przez PIKO standardowa głośność dźwięków tego modelu bardziej nadaje się do spotkań na dużych salach jak do puszczania "kolejki" w mieszkaniu na podłodze. To psuje sporą część zabawy modelem udźwiękowionym. Mam pytanie jak sobie wyregulować tą głośność? Nie mam wielkiego doświadczenia w "grzebaniu" w ustawieniach dekoderów. Co mi się samemu udało zrobić to podregulować trochę prędkości przyspieszania i hamowania w pozostałych 2 modelach, według swojego gustu. Tak więc niewielkie pojęcie jak się w tej materii obsłużyć SmartControl Light mam.
Doczytałem się że przydatna jest aplikacja Smartprogrammer do podejrzenia wartości CV dekodera, nawet tych które nie są podane w instrukcji papierowej. Mam ją, wybrałem nr katalogowy dekodera zainstalowanego w ET22. Jest tam opcja głośności, ale nie rozumiem tego zapisu "(CV 1021: 2) CV 900: X (CV =X*)" Gdzie "X" jest poziomem głośności ustawianym suwakiem. Co wpisać w SmartControl?
Doczytałem się że przydatna jest aplikacja Smartprogrammer do podejrzenia wartości CV dekodera, nawet tych które nie są podane w instrukcji papierowej. Mam ją, wybrałem nr katalogowy dekodera zainstalowanego w ET22. Jest tam opcja głośności, ale nie rozumiem tego zapisu "(CV 1021: 2) CV 900: X (CV =X*)" Gdzie "X" jest poziomem głośności ustawianym suwakiem. Co wpisać w SmartControl?