• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Zestawy kontenerowe - kolekcja darius25

Reakcje
1.582 19 1
Panowie samochodziarze(nie że wszyscy i nie że tylko samochodziarze). Zainwestować 2 zł w arkusz białego brystolu. Arkusz rozłozyć na kawałku stołu obgarniętym z talerzy i filiżanek. Położyć z 3 książki na stole i opierając tylną część brystolu o książki w ten sposób podwinąć z tyłu arkusz, żeby się łagodnie wznosił i robił tło - nie muszą być książki, może być znicz, butelka, cokolwiek. Ten stół i to ustrojstwo ustawić tak, żeby okno na świat było z tyłu, a ustrojstwo z przodu. Następnie tak przekrzywić ustrojstwo(albo siebie), żeby ani aparat ani wykonawca nie rzucali cienia na to co się chce zdjąć. Wtedy zrobić zdjęcie.
Wtedy nie tylko model będzie super, ale i jego odzwierciedlenie wiele na jego temat powie

Ostatnio edytowane:
Reakcje
0 0 0
Darek, kurde-jak nigdy tak teraz trochę zwątpiłem ;) Ta scania wygląda pięknie na swoich "siwuchach" i nie bardzo mi tu pasują te koła po zmianie-jakoś innego charakteru nabrała... A Actros-no tu pojechałeś :D On w pusher'ku był rewelacyjny, dlaczego 4x2? No i znów te koła... Kurcze, jakby te zestawy były oryginalne to byłby kosmos, a tak... No jestem chyba pierwszym krytykiem tych senatorów :D

OP
OP
darius25

darius25

Aktywny użytkownik
Reakcje
28 0 0
Darek, kurde-jak nigdy tak teraz trochę zwątpiłem ;) Ta scania wygląda pięknie na swoich "siwuchach" i nie bardzo mi tu pasują te koła po zmianie-jakoś innego charakteru nabrała... A Actros-no tu pojechałeś :D On w pusher'ku był rewelacyjny, dlaczego 4x2? No i znów te koła... Kurcze, jakby te zestawy były oryginalne to byłby kosmos, a tak... No jestem chyba pierwszym krytykiem tych senatorów :D
No cóż,wszystkie moje modele w kolekcji posiadają chromowane koła,więc z tymi modelami nie mogłem postąpić inaczej.Jednym się może podobć,drugim zaś nie,wszystko kwestia gustu:)
A 3 osiowe podwozie z Actrosa mam nadal,więc jak mi się kiedyś odwidzi,to mogę zmienić,tylko ogólnie powiem szczerze,że 3 osiowe podwozia bardziej widzę z kontenerami 45ft.,aniżeli z mniejszymi,ale oczywiście to tylko moja wizja.

Reakcje
0 0 0
Oczywiście - o gustach się nie dyskutuje, to moje indywidualne odczucie ;) A wiesz, że nie zwróciłem uwagi na to, że w Twojej kolekcji nie ma modelu bez chromów ;)? To wszystko tłumaczy hehe :D Czekamy na kolejne perełki, a do tego licze na jakieś extra fotki zbiorowe z Poznania :D!

Lec Go (Bartek)

Znany użytkownik
Reakcje
11.535 67 1
Muszę przyznać ze ten man wspaniale się prezentuje . Dużo lepiej niż na prospekcie . Czyżby Darek teraz chciał uzbierać cała podkolekcję pojazdów w malowaniu firmy bertischi ?

OP
OP
darius25

darius25

Aktywny użytkownik
Reakcje
28 0 0
Czyżby Darek teraz chciał uzbierać cała podkolekcję pojazdów w malowaniu firmy bertischi ?
Nie mam takiego zamiaru,poprostu w swojej kolekcji zestawów kontenerowych mam kilka takich par,tzn. mały kontener 20ft. oraz 30ft.,a na tego Mana z tym właśnie kontenerem bardzo długo polowałem,bo to rzadki model.

W duecie zawsze raźniej,prawda?:)

Lec Go (Bartek)

Znany użytkownik
Reakcje
11.535 67 1
A to fakt , ja też ostatnio w parę modeli do pary zainwestwałem . No to teraz czekam na zdjęcie grupowe wszystkich żółto-czarnych modeli które są w Twoim posiadaniu :D

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.943 387 20
Kapitalne modele. Pięknie się prezentują na kołach z piastami w kolorze kabiny. Z tego co się już dowiedziałem, tym razem to pomysł Herpy na takie koła z piastami w kolorze kabiny. Chyba designerzy z Herpy oglądali Twoje zmiany kół w modelach i wreszcie mamy efekt. ;)

WIŚNIA

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
Veto ! MAN duużo lepszy od CFy ;) Właśnie dlatego, że niska buda z tym wysokim "kołnierzem" :D Zestaw elegancki, fajne zestawienie tego tankkontenera i niskiego TGA :) Darek, myślałeś może nad zamianą przednich piast w ciągnikach? Może MAN lepiej by wyglądał na szerokim laczu a CF z tymi od TGA ;)?

OP
OP
darius25

darius25

Aktywny użytkownik
Reakcje
28 0 0
Pewnie,że myślałem nad zamianą w Manie przednich kół,ale chwilowo mam brak tego typu kół,więc muszę poczekać na dostawę modeli z Niemiec i wtedy zmienię napewno:)
W Dafie koła zostanją,bo jakoś bardziej mi się podoba tak jak jest.

jakcuk

Aktywny użytkownik
Reakcje
10 0 0
Obydwa Bertschi to cudeńka. Zresztą cała kolorystyka tej floty miła dla oka. Może kiedyś i ja uzupełnię swoją kolekcję o modele z tej spedycji. Brakuje mi w nich tylko jednej rzeczy - jakiegoś znaczka na drzwiach lub z boku kabiny. Puste mi się wydają - za dużo wolnej przestrzeni. A i gratuluje senatorków. Jak dla mnie Scania lepsza.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Samochody ciężarowe 10
Samochody ciężarowe 93