Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
W takim sensie, że sztachety powinny być od frontu (ulicy) a konstrukcja - elementy ramy konstrukcyjnej "od ogrodu" ? No chyba masz rację ...
Trzeba będzie wezwać ekipę cieślo/stolarzy, obciąć z premii i kazać wykonać raz jeszcze
Dzięki za uwagę
Okazuje się, że te płoty to niełatwo wyrwać niestety - potrzebna albo kompletna demolka albo akceptacja błędu . Na razie tylne płoty bardziej obrosły krzaczorami a z przednimi się jeszcze zastanawiam ...
Niestety na tym forum mało ludzi dostrzega piękno mniejszych makiet. W H0 byle co dostaje masę dobrych ocen a fajne rzeczy w mniejszych skalach są niedoceniane.
Mniejsze skale mają swoje społeczności ale Zetkowców jest naprawdę niewielu ... Choć i na tym forum można znależć opisy dwóch super projektów 1:220 - niestety już trochę starych. Dla mnie to nie jest problem, że stosunkowo mało osób ocenia pozytywnie (częściowo pewnie dlatego że subskrybują tylko podstawowe działy a nie niszowe) - choć zawsze miło zobaczyć, że się komuś spodobało albo usłyszeć rzeczową krytykę. Człowiek sam nie wszystko widzi ... A tak zawsze jakieś dobre korekty można wprowadzić. Ponadto w innych działach sporo ciekawych informacji technicznych które można wykorzystać lub zaadoptować. A swoją drogą przy Adamie66 to i tak czuję się "wielkoludem".
Dojazdówka lepiej będzie wyglądać gdy wyskrobiesz nożem trawę i dopiero sypniesz pył ziemny na przesmarowaną klejem dechę. Teraz to trochę wygląda jakby ktoś z biegunką do domu leciał
Dojazdówka lepiej będzie wyglądać gdy wyskrobiesz nożem trawę i dopiero sypniesz pył ziemny na przesmarowaną klejem dechę. Teraz to trochę wygląda jakby ktoś z biegunką do domu leciał
Wiosna "panie sierżancie" - przełom maja i czerwca to i musi być trochę kolorowo. Tam gdzie najbardziej - to natchniony miłośnik róż mieszka - altanki, pergole, płoty obrośnięte sobie zafundował. No i w ogródkach niemiecki porządeczek
Aż trudno uwierzyć, że to Z! Jedno tylko nieco mnie razi: trochę za bardzo czerwona podsypka i boki szyn, szczególnie na tym wewnętrznym łuku. Widać to zwłaszcza na fotkach w poprzednim poście, z czwartku i wcześniejszych. Wydaje mi się to nienaturalne.