Z Koronowa mam zdjęcia z ST44 przed 2000r. Pogoda dopisała i robiłem zdjęcia pociągu na moście z terenu kirkutu, mam fajną fotkę z macewami. Kiedyś zeskanuję i opublikuję.
Również są to moje rodzinne strony, bo się jeździło za dzieciaka do rodziny mieszkającej pod Obodowem i boli widok upadłej stacji w Pruszcz Bagienicy. To był zupełnie inny świat. Pomimo, że SM41 w Terespolu Pom. w połowie lat 80-tych były normalnością, to pięknie się prezentowały z pociągiem, była do doczepa od SN52, do Koronowa, czy Tucholi, oczekujące na skomunikowanie z pociągiem, wtedy był to SN52, później SN61, z Laskowic Pom., albo Złotowa. Po zlikwidowaniu pociągów osobowych, pierwsze padły przepiękne zegary, potem zlikwidowano infrastrukturę lokomotywowni, a w ostatnim roku ruchu planowego, były tam jeszcze wózki od nawęglania.
Potem ''padła'' waga wagonowa. Obecnie jest to obraz nędzy i rozpaczy, jak 90% stacji w tym kraju, gdzie nie ma ruchu. Gdyby jakiś producent trawionych modeli, był zainteresowany, to ten obiekt mam dokładnie obmierzony.
Po świętach zrobię małą fotorelację z Pruszcz Bagienicy i okolic.
Waga wagonowa, wyprodukowana w Królewcu.
Zobacz załącznik 284212