• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Z kamerą wśród...

prepik

Znany użytkownik
Reakcje
1.020 0 0
Może niezbyt atrakcyjne miejsce, ale taki styk autostrady i linii kolejowej plus rzeka Uszwica podoba mi się. Biadoliny 60-ty kilometr linii Kraków-Medyka. Poza tym letni, gorący wieczór, zapraszam na film!

prepik

Znany użytkownik
Reakcje
1.020 0 0
W niedzielę (4.09.2021) na Słowacji uczestniczyłem aktywnie w obchodach 85-lecia trasy nr 173 Margecany-Cervena Skala , 85-lecia wyprodukowania parowozu 486.007 i pierwszej jazdy po naprawie głównej (lok stał w Popradzie 2,8 lata) parowozu 477.013. Prawie 5000 koni mechanicznych ciągło siedmio wagonowy skład pociągu specjalnego po chyba najbardziej uroczej trasie górskiej Słowacji . Parowozy jechały prędkością rozkładową (chwilami do 80 km/h) na trasie z licznymi tunelami i maks. wzniesieniami 17,5 promili( w telgarckim tunelu jest 12,5) . Ja jechałem 477-tką i zapraszam na film. Proszę zwrócić uwagę, że "Zielony Anton" wymaga stałej obecności "tendermannów" do szuflowania węgla pod palacza.

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.282 504 30

prepik

Znany użytkownik
Reakcje
1.020 0 0
Szanowny Panie Harassek , a czy to jest forum ortograficzne, czy kolejowe? Czy przeciętny użytkownik forum w ogóle tą literówkę zauważył? Czy oglądał Pan choćby ten film? Przecież tam są zamieszczone nazwy przystanków na których fotografowałem pociąg , i miłośnicy kolei nie będą mieli żadnych problemów z identyfikacją linii. Przeglądając swoje posty zauważam często , że popularnie mówiąc "czepia " się Pan takich szczegółów. Czy to ma wymiar edukacyjny?( mam 56 lat , i wykształcenie techniczne mgr inż. i mnie Pan już nie zmieni). Czy może uwielbia się Pan czepiać? Jeżeli opłaca Pan serwer tego forum, ma Pan pełne prawo mnie wywalić z forum , chyba, że panuje tu demokracja? Z poważaniem Jarosław Kucybała.

Jan Bednarczyk

Znany użytkownik
Reakcje
1.581 13 6
Kolego prepik. Jestem miłośnikiem kolei i nie muszę znać trasy tej lini po nazwach przystanków. Czy naprawdę sprawiło by Ci trudność napisanie że nagranie pochodzi z trasy pomiędzy np. Chabówka- Kraków? I napiszę jeszcze, że jest to forum kolejowe, ale dbajmy o prawidłową pisownię. Zaznaczam, że oglądam każdy filmik który wstawiasz na forum.