Bardzo ładne ujęcia, ale pozwolę sobie na swój, całkowicie nieobiektywny komentarz: nie bardzo podoba mi się montaż filmu. Ja osobiście nie lubię skrótów, polegających na wycinaniu fragmentów ze środka ujęć. Jak jedzie pociąg na długim odcinku przez kilka łuków i jest filmowany z jednego miejsca, to chciałbym zobaczyć cały przejazd, bez wyciętego środka (niby żeby nie było za długo i za nudno). Przykładów takich skrótów jest dużo, poczynając od pierwszego przejazdu ezt przez dwa odwrotne łuki w pierwszej minucie filmu. Podobnie, jeśli pociąg zbliża się do kamery, to chciałbym zobaczyć jego przejazd do końca, bez cięcia w momencie, gdy skład jest już blisko. Generalnie wolę dłuższe ujęcia, niż krótkie "przebitki" - no, ale w dzisiejszych czasach to trochę niemodne podejście... Nie lubię też ujęć w przyspieszonym tempie. Film ma trochę charakter nastrojowy, więc nie ma potrzeby robienia takich skrótów. A druga uwaga, to taka, że mnie osobiście muzyka w takim filmie przeszkadza, sam dźwięk oryginalny zupełnie by wystarczył. Ale powtarzam, to są moje osobiste uwagi i każdy może mieć swój indywidualny odbiór i odczucia przy oglądaniu filmu.