• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Wystawa Kolei w Miniaturze STĘSZEW 2025

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.963 388 20
Dla mnie nie jest OK. Nie piszemy o sobie wielką literą.
Już raz pisałem, ale wykasowałeś to Andrzeju. Więc napiszę jeszcze raz. Nie wypada oficjalnie przed gremium publicznym poprawiać błędów językowych. Popatrz sobie na ten link poniżej, może wreszcie zrozumiesz, że poprawianie błędów należy robić w wiadomościach prywatnych, a nie na ogólnym forum.
https://www.tiktok.com/@kamilakalinczak/video/7191975559642057990

Tomasz Sauer

Znany użytkownik
FREMO Polska
Reakcje
2.108 96 4
Już raz pisałem, ale wykasowałeś to Andrzeju. Więc napiszę jeszcze raz. Nie wypada oficjalnie przed gremium publicznym poprawiać błędów językowych. Popatrz sobie na ten link poniżej, może wreszcie zrozumiesz, że poprawianie błędów należy robić w wiadomościach prywatnych, a nie na ogólnym forum.
https://www.tiktok.com/@kamilakalinczak/video/7191975559642057990
Macieju "pisz na Berdyczów". Podejrzewam, na podstawie praktyki, że nasze wpisy znikną, ale dziękuję za niego gdyż wyraża opinię szerszego grona użytkowników forum w tej kwestii.
Kwestia poruszana jest od lat, ale widać brak jakiejkolwiek refleksji u naszego nadwornego korektora, który jeszcze nie tak dawno sam "sadził" takie błędy językowe, że aż przykro było czytać
Marcin to dusza człowiek, otwarty, przyjazny i takie publiczne połajanie zwyczajnie wobec niego nie przystoi.

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
13.588 558 30
który jeszcze nie tak dawno sam "sadził" takie błędy językowe, że aż przykro było czytać
Po raz kolejny proszę o przykłady moich błędów językowych, że aż przykro było czytać. Kolega @Tomasz Sauer nie pierwszy raz rzuca zmyślonymi oskarżeniami (a to o błędy językowe, a to nieznajomość zagadnień, o których się wypowiadam) bez przedstawienia jakichkolwiek dowodów czy przykładów. Widzę, że niechęć do mojej osoby przysłania koledze Tomaszowi nie tylko oczy...

OP
OP
Marcin Walczak

Marcin Walczak

Nowy użytkownik
Reakcje
32 0 0
Macieju "pisz na Berdyczów". Podejrzewam, na podstawie praktyki, że nasze wpisy znikną, ale dziękuję za niego gdyż wyraża opinię szerszego grona użytkowników forum w tej kwestii.
Kwestia poruszana jest od lat, ale widać brak jakiejkolwiek refleksji u naszego nadwornego korektora, który jeszcze nie tak dawno sam "sadził" takie błędy językowe, że aż przykro było czytać
Marcin to dusza człowiek, otwarty, przyjazny i takie publiczne połajanie zwyczajnie wobec niego nie przystoi.
Tomku dziękuję za Tak Miłe Słowa

OP
OP
Marcin Walczak

Marcin Walczak

Nowy użytkownik
Reakcje
32 0 0
Po raz kolejny proszę o przykłady moich błędów językowych, że aż przykro było czytać. Kolega @Tomasz Sauer nie pierwszy raz rzuca zmyślonymi oskarżeniami (a to o błędy językowe, a to nieznajomość zagadnień, o których się wypowiadam) bez przedstawienia jakichkolwiek dowodów czy przykładów. Widzę, że niechęć do mojej osoby przysłania koledze Tomaszowi nie tylko oczy...
Andrzeju Harassek ,nie jesteśmy Tutaj po to ,aby wytykać Sobie błedy językowe ,które zdarzają się nawet Polonistom...
Łaczy Nas piękne Hobby ,Spotkania i Wspólna zabawa ...
Życzę dużo więcej wyrozumiałosci i uśmiechu na co dzień...
Życzliwi Ludzie ,mają dużo lepiej w życiu
...

kareks

Aktywny użytkownik
Donator forum
FREMO Polska
ŁKMK
Reakcje
319 10 2
Mam pytanie odnośnie założeń taborowych organizatora wystawy. Będzie RJ czy nie ? Czy robimy jakies zgłoszenia taboru wcześniej czy po prostu jeździmy tym co wyciagniemy z pudełka ? Czy jest przewidziany podział na epoki modelarskie na sesje ? Mniemam, że będa zegary modelarskie bo będę je miał u mnie w aucie :) i mam je przwywieźć razem z Damianem.

Reakcje
53 6 0
Mam pytanie odnośnie założeń taborowych organizatora wystawy. Będzie RJ czy nie ? Czy robimy jakies zgłoszenia taboru wcześniej czy po prostu jeździmy tym co wyciagniemy z pudełka ? Czy jest przewidziany podział na epoki modelarskie na sesje ? Mniemam, że będa zegary modelarskie bo będę je miał u mnie w aucie :) i mam je przwywieźć razem z Damianem.
Pytałem organizatora o epoki. Otrzymałem info że bez napinki, z zachowaniem 2mb składu.

Na pozostałe odpowiedzi musimy poczekać na @Marcin Walczak

OP
OP
Marcin Walczak
Reakcje
32 0 0
Rozkład
Czas sesji : 2 godziny rzeczywiste , modelarsko – 6.00 – 14.00 i 14 - 22
Jeździmy własnymi składami .

SOBOTA - SESJA I – EPOKA III/IV – CZAS 2h – czas modelarski 6.00 – 14.00
SOBOTA - SESJA II – EPOKA IV/V – CZAS 2h – czas modelarski 14.00 – 22.00
SOBOTA - SESJA III – EPOKA V/VI – CZAS 2h – czas modelarski 6.00 – 14.00
NIEDZIELA - SESJA IV – EPOKA V/VI – CZAS 2h – czas modelarski 14.00 – 22.00
NIEDZIELA - SESJA V – EPOKA V/IV – CZAS 2h – czas modelarski 6.00 – 14.00
NIEDZIELA - SESJA VI – EPOKA III/IV – CZAS 2h – czas modelarski 14.00 – 22.00

Link do zgłoszeń składów pociągów :
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1t9tVxO9L_Yuqzv6eNpxqJayiWmjnQMeRdWwEKPNkN_I/edit?usp=sharing