• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

1:1 Wojsko, straż, policja itp.

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
12.559 49 0
Laboratorium chemiczne od prawie każdej strony, ze spodu nie robiłem.:D

SAM_1962.jpg
SAM_1961.jpg
SAM_1964.jpg
SAM_1959.jpg
SAM_1969.jpg
SAM_1966.jpg
[DOUBLEPOST=1372930492,1372930163][/DOUBLEPOST]Zanosi się na dłuższą relację live.:D

SAM_1972.jpg
SAM_1973.jpg

Railways

Znany użytkownik
Reakcje
1.086 18 0
Komentarz do posta powyżej: tak wygląda typowa brytyjska karetka. Karetki takie jak u nas, zbudowane na bazie busa lub furgonu-blaszaka występują tam sporadycznie. A czy ktoś widział może w PL "kontenerowy" ambulans typu brytyjskiego?
Male sprostowanie,juz nie sporadycznie. Na poludniu jest to podstawowy sprzet.[DOUBLEPOST=1372932293][/DOUBLEPOST]Wojsko polskie kiedys mialo karetki o konstrukcji kontenerowej tego typu na bazie honkera a moze tarpana ale nie jestem pewien zeby nie wprowadzic w blad

OP
OP
Ludlego

Ludlego

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
Komentarz do posta powyżej: tak wygląda typowa brytyjska karetka. Karetki takie jak u nas, zbudowane na bazie busa lub furgonu-blaszaka występują tam sporadycznie. A czy ktoś widział może w PL "kontenerowy" ambulans typu brytyjskiego?
Typ brytyjski to chodzi Ci o tą niby "windę" z tyłu? Takiego w PL nie widziałem, ale widziałem inną zabudowę kontenerową Systemową jeżdżącą w Pow. Zwoleńskim(Woj. Mazowieckie)
Peugot Boxer [R] Zwoleń.JPG

oilstat

Aktywny użytkownik
Reakcje
3 0 0
Jedne z pierwszych karetek z kontenerem pojawiły się mniej więcej w tym samym czasie w Łodzi i w Krakowie (lata 90-te). Były to jakieś amerykańskie "dary". Jedna z nich chyba jeździ do dziś w OSP.
Pierwsze polskie cywilne karetki z zabudową kontenerową zrobiła chyba firma WAS. Prototyp jeździł w łódzkim oddziale Falcka w szpitalu MSWiA. Inna jeździła w szpitalu w Grodzisku Mazowieckim.

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
12.559 49 0
Ogólnie nie w moim bloku, ale działo się dziś trochę.Robiono pożadki w piwnicy po dziadku, który już opuścił nasz świat.Znaleziono trzy beczki z wojskowymi oznaczeniami.Najpierw przyjechali chemicy z JRG6 ze swoim laboratorium i jak nie stwierdzili żadnego wycieku ani skażenia to wezwano wojsko z jednostki chemicznej.Przyjechali i godzine temu zabrali te beczki a co było w środku nikt nie wie a przynajmniej głośno nie mówi.Wiadomo tylko że były pełne.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Skala 1:1 0
Skala 1:1 9
Skala 1:1 0
Skala 1:1 97
Skala 1:1 30