• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Wodnik - czarne, czerwone i brytyjskie

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
28.329 391 20
Piękna jest ta wersja dealerska. Model wygląda jak w rzeczywistości. Fajnie, że Herpa choć te modele robi dokładnie.

michal80

Znany użytkownik
Reakcje
82 0 0
Bardzo się cieszę, że będą tutaj prezentowane modele Audi. Limitowana A6 Avant robi ogromne wrażenie spowodowane nietypowym
kolorem jak na tego typu modelik. Miniaturka sygnowana przez quattro wykonana perfekcyjnie. Wszystkie detale wyglądają jak w oryginale.
Przednie klosze świateł jak u każdego Audi od herpy wykonane rewelacyjnie. Linia nadwozia bardzo dynamiczna jak każde Avanty. Super się
Tobie trafił numerek z wszystkich 500 ;) Bardzo fajnie się prezentuje w tym nowym opakowaniu tekturowym miniaturka Audi koloru złotego.

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
28.329 391 20
A jakie jest pytanie? Bo z tego co widzę to same Audiki.

jarekom

Znany użytkownik
Reakcje
747 2 0
Witam
Po opakowaniu - to mogą być Sparki. Widać RS5 - to ta niebieska po prawej , poniżej w cabrio też RS5, , potem oczywiście R8. Po lewej RS3 , i chyba RS6. Ale mogę się mylić.
Co do wersji dilerskiej Audi to myślę , że jakby poszukać po salonach to jeszcze ich kilka jest.

michal80

Znany użytkownik
Reakcje
82 0 0
Nadchodzi najlepsze na najbliższy czas, czyli super Audi i to jeszcze wersje nie dealerskie a Press, które są
bardzo rzadko i w małym nakładzie wypuszczane. Będzie co komentować niebawem :) :)

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
28.329 391 20
No to jestem pod wrażeniem ilości oznaczeń i detali. Pięknie zrobiony ten Audik. Nie sądzę, że przepłacony, bo wykonanie niesamowite. Podoba mi się taki model. Kto jest producentem?

michal80

Znany użytkownik
Reakcje
82 0 0
Pokazałeś najfajniejszy ze wszystkich model, a napięcie miało wzrastać z kolejnym prezentowanym przez Ciebie Audi ;)
Audi R8 Coupe po facelifingu wygląda wyśmienicie i nie widać że stukło mu już przeszło 7 lat. Na początku przyszłego roku
pojawi się nowy R8, który będzie zbudowany na platformie Lamborghini Huracan. Prezentowana miniaturka Audi posiada
bardzo oryginalny kolor, który wyróżnia ten model od pozostałych Audi. Był też do zdobycia wtedy z edycji Press w matowym
niebieskim super kolorze Sepangblue, który był moim modelem marzeniem w skali 1/87 ;) Według mnie ta konkretna odmiana
po lifcie dla mnie jest najlepszym modelem jaki wypuściła herpa od początku istnienia ( nie liczę z serii High Tech). Miniaturka
wygląda rewelacyjnie w tym pomarańczu i bocznymi panelami imitującymi carbon. Szare felgi imitujące te z wizualizacją tytanu
fajnie się wtapiają w szaro/czarne dodatki. Największym hiciorem jest imitacja V10, który jest umieszczony centralnie a widoczny
dla każdego pod tylną szybą ;) Szkoda, że herpa nie oznaczyła jak w prawdziwym V10 FSI, dając skromne V10 ;) Silnik jest rewelacyjny.
Podobają mi się również wszystkie oznaczenia, a więc z przodu powyżej nadkoli V10, z tyłu znaczek R8 z nowym czerwonym tłem mówiącym
o jego rodowodzie czyli Audi Sport. Oczywiście nie zabrakło 4 pierścieni z przodu i z tyłu. Zmieniony przód z nową chromowaną w całości atrapą
oraz zmienione wloty pod światłami w stosunku do wersji poprzedniej, dodały R8 drapieżności. Tył również pręży się siłą w postaci spłaszczonych
chromowanych końcówek układu wydechowego oraz przebudowanym czarnym panelem pod światłami. Na uwagę zasługuje wykończenie tylnej szyby
z chromowanymi pasami po obu stronach. Jedynym mankamentem jest brak wewnętrznego lusterka, to wiąże się niestety z formą R8 herpy z 2007 roku.
Rejestracje z Ingolstadt podkreślają, że mamy do czynienia z modelem, który zwykłemu modelarzowi będzie to obojętne, a prawdziwemu nie przejdzie
bez zapomnienia. Dla ciekawości dodam, że wersje dealerskie Audi wypuściło w dwóch kolorach i odmianach: Daytonagrau oraz Brillantrot. Szara miała
panele boczne imitujące carbon, tak jak ten prezentowany tutaj oraz czerwona z aluminiowymi panelami bocznymi. Nie wiem czemu ale czerwone szybko
się skończyły w magazynach Audi, a dla mnie ładniej wyglądał szary z zachowaniem tonacji jednolitej lakier/panele/felgi. Twój jest mega super, gratulacje !

Ostatnio edytowane:

lotus102

Znany użytkownik
Reakcje
2.247 7 3
Cóż mogę więcej napisać niż koledzy :eek: model rewelacyjnie wykonany ,pierwsza światowa liga (y) kolor super pasuje do tego modelu Audi ,rejestracja i dodatki różnego rodzaju powalają z nóg ..(y)(y);)

jarekom

Znany użytkownik
Reakcje
747 2 0
R8 prezentuje się wyśmienicie. Spark ma to do siebie , że robi doskonałe repliki. Kolor oryginalny , lecz w czarnym jak dla mnie prezentuje się bardziej drapieżnie.[DOUBLEPOST=1401648980][/DOUBLEPOST]No to opakowanie mnie zmyliło. Ale Herpa też trzyma wysoko poprzeczkę.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Samochody osobowe 9
C
Samochody osobowe 39