• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Wiki Gbbsoft'a

Status
Zamknięty, nie możesz umieszczać tu nowych wpisów.

corwin

Administrator
Zespół forum
Reakcje
368 2 3
FENIX napisał(a):
gbbsoft napisał(a):
Na targach obfociłem Pm-2 Corwina. Pytanie: od kiedy model jest do kupienia?

Micro Metakit Pm-2
DO mnie trafiła zielona w piątek :D
Do mnie też trafiła zielona :) Na początku września :)

http://www.modelarstwo.info/myblog/pm234.html

I nawet jest się z czego cieszyć bo wyprodukowano tylko 10 modeli w tym malowaniu. I niestety wszystkie już zostały sprzedane. Być może jeszcze jedną na sprzedaż ma Tolo, ale to już naprawdę koniec. Producent nie dysponuje już modelami w tym malowaniu.

CoCu

Znany użytkownik
Reakcje
1.969 122 22
Dżibi, parę uwag.

Po pierwsze, choć powinienem pewnie spytać o to samego wawrica, to ale spytam teraz Ciebie, czy wiesz może co oznacza skrót K&W?
Co się tyczy opisu z wiki.
Z tego co wiem, to tomek 05 w tym modelu robi tylko część elektryczną. Mogę się mylić, i może robi coś jeszcze, ale tutaj chyba tylko elektronikę. Może w następnych projektach coś więcej. Naturalnie, nie należy tego "tylko" odbierać, jakby to było "nic". To byłoby daleko krzywdzące stwierdzenie.
Mam nadzieję, że wawric się nie obrazi, jak napiszę, że niedługo po SU46 (a nawet chyba już zaraz) powinny być SP47, zaś SP45 to sprawa bardziej odległa, z powodu braku czasu.
Co do napędu, to oprócz samych wózków i silnika, możesz dopisać, że także całe przekładnie są wykorzystane z "Gagarinów" Roco.
Podświetlane pulpity to nowość, po raz pierwszy zastosowana w rodzimych modelach. Nie znam przypadku, by ktoś wcześniej wykonał serię modeli z takim bajerem.
Zdanie, że do wyposażenia należy dekoder dźwiękowy jest nieprawdziwe. Dekoder dźwiękowy oferowany jest jako opcja dodatkowa. Kto nie chce, nie musi go brać, może zamówić zwykłą wersję analogową, tańszą oczywiście. Przynajmniej ja otrzymałem kiedyś takie informacje.
To tyle.

tomek 05

Aktywny użytkownik
Reakcje
2 0 0
Wyręczę Gbb i wyjaśnię.
K&W to nowa nazwa firmy (dawniej Wawrick lub WAWmodel)
Projekt,montaż i malowanie budy oraz pozostałych części (boki wózków,ramy itp)robi K&W (Wawrick)
Moja działka to napęd, elektronika, oświetlenie i składanie w całość tego wszystkiego.
Dodatkowo z Krakowa ramy, wózki +silniki Roco, pomysł na podświetlane pulpity i nowe wózki własnej konstrukcji też i wiele innych.
Czy to ważne CoCu kto co robi?Ważne że jest model a mnie z Waldkiem się udaje walczyć z przeciwnościami i dzięki naszej współpracy macie/będziecie mieli modele.
Nadal wdrażamy nowe technologie i dążymy do perfekcji.
Ta seria SU46 zamknie się w ilości ponad 30 sztuk.
Ciekawe czy ktoś zrobił od prototypu do gotowego modelu w ilości ponad 30 szt. w 10 miesięcy.
Tak jak piszesz w planie i to nie długim jest SP47 i SP45.Prototypy już są.
Myślę że będą jeszcze lepsze od tych SU.Ale to sami klienci ocenią ;)
A i jeszcze co do wersji z dekoderem to masz CoCu rację bo można zamówić modelik w wersji anal :D lub tylko z dekoderem jazdy.Różnica w cenie tyle co cena dekoderów.

CoCu

Znany użytkownik
Reakcje
1.969 122 22
tomku, oczywiście, że nie jest ważne kto co robi (chyba że ktoś ma do kogoś, albo do pochodzenia jakieś uprzedzenia).
Najważniejsze, że powstaje super model. Super i z fajnymi bajerami. Tak trzymajcie chłopaki! Powodzenia!

A ja wciąż sobie czekam na moją zamówioną "suczkę". I już się doczekać nie mogiem. ;)

Status
Zamknięty, nie możesz umieszczać tu nowych wpisów.