• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Warsztat - Flotoma

OP
OP
Flotoma

Flotoma

Znany użytkownik
Reakcje
7.253 5 0
Modelarze czasu nie liczą :) W 2008 z wypiekami na twarzy odebrałem paczkę z Niemiec z dwoma modelami, wtedy nowości koparki T174-2 od BUSCH. Plan był taki: "kiedyś ją się ulepszy". Minęło niecałe 18 lat i w końcu zabrałem się za temat. Zapraszam do filmu:

jestrabh

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
2.964 40 1
Tomku dzięki Ci za taką informację(y) Bo już myślałem, że jestem beznadziejny tolerując leżące w szufladach starocie sprzed ponad 10 lat. Sorki za zaśmiecanie wątku;), a to co pokazujesz jak zwykle najwyższa półka. I super, że dzielisz się z nami tym jak to robisz(y)

WrocT

Znany użytkownik
Reakcje
509 70 1
Te koparki to chyba tylko zielone widziałem. Jak widać odlewanie z modelem przewodów hydraulicznych nie jest dobrym rozwiązaniem. Lepiej to zrobić z drucików. Felgi też dało się naprawić.

marcin sds

Aktywny użytkownik
Reakcje
77 2 0
Tomek, kilka pytań - czy napiszesz coś o reflektorach własnej produkcji? Czy panel line accent color jest gotowy do użycia bezpośrednio? Po jakim czasie ścierasz jego nadmiar?

OP
OP
Flotoma

Flotoma

Znany użytkownik
Reakcje
7.253 5 0
Dzięki! Fajnie, że materiał podoba się Wam :)
Tomek, kilka pytań - czy napiszesz coś o reflektorach własnej produkcji? Czy panel line accent color jest gotowy do użycia bezpośrednio? Po jakim czasie ścierasz jego nadmiar?
Pokazane na filmie reflektory stosuję od dłuższego czasu. To są wkłady opracowane z myślą o Starach od Adam Modellbau.
Panel Line Accent jest gotowy do użycia. Polecam. Dobrze się tym pracuje. Zmywam go po paru minutach. Można też zmywać po kilku godzinach.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
W robocie 6
W robocie 2
W robocie 7
W robocie 14
W robocie 33