• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Warsztat - Brodagaz

maciek66

Znany użytkownik
Reakcje
636 4 0
Broda skoro potrafisz tworzyć równoległą rzeczywistość to ja bym miał kilka pomysłów:ROFL:.
Mercedes świetny, sporo detali czyli z przeciętnego modelu można sporo wyciągnąć.:)
To Volvo ciekawie się zapowiada także czekam na efekt końcowy.

xTOMOx

Ostrzeżony
Reakcje
49 39 9
Super tylko z daleka, jeśli możesz poprawić poprawki docisku i braku ciągłości linii, to dopiero będzie Mega.
A jak przyjmuje ten materiał miękki ołówek lub kredkę ?

Ostatnio edytowane:
OP
OP
Brodagaz

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.452 109 2
Super tylko z daleka, jeśli możesz poprawić poprawki docisku i braku ciągłości linii, to dopiero będzie Mega.
A jak przyjmuje ten materiał miękki ołówek lub kredkę ?
Z kredką czy ołówkiem to raczej odpada ale może coś poćwiczysz w tym temacie i zobaczymy jak to wychodzi. Jeśli na sucho to używam suchych pigmentów one dają jak najbardziej zadowalający efekt.

xTOMOx

Ostrzeżony
Reakcje
49 39 9
Dzięki za odpowiedź. Złożyłem i skleiłem MTW100 w 5 dni. Pupcia bolała jak i setki mięśni jeszcze więcej dni, nie polecam i nigdy więcej.
Teraz mam Ursusa 360 robota pod lupą, wiadomo, ale dam sobie na wstrzymanie chwilowo. Kiedyś pokażę.
Lutować smd transormatorówką się udało, to i zrobię krechy / cienie moczonym ołówkiem.
Napisałeś raczej odpada, czyli nie próbowałeś ? To przez malaturę czy stosowany lakier ?
Rozwiń temat, chyba, że to temat tabu. Pigment i ze śliną mieszałem, lepiej trzymał :)
Ps. Chciałbym coś polajkować, ale mnie to zablokowali. Łapka w górę.

Ostatnio edytowane:
OP
OP
Brodagaz

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.452 109 2
Dziś Daf XG z Herpy z dwóch zestawów do samodzielnego montażu , kabina osobno i podwozie osobno, był biały. Wnętrze podmalowane , kocyk , laptop, kubek , gazetki ,tablice rejestracyjne , delikatnie pobrudzony.
Zestaw w stylu co by było gdyby :)
IMG_2106a.jpg
IMG_2107a.jpg
IMG_2249a.jpg
IMG_2280a.jpg
IMG_2958a.jpg
IMG_2959a.jpg
IMG_2960a.jpg
IMG_2961a.jpg

IMG_2962a.jpg
IMG_2963a.jpg
IMG_2964a.jpg