• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Relacja Wagon węglarka - 4 osiowa

OP
OP
piotr66

piotr66

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
2.071 32 2
Tak, wystawiłem na Alle właśnie ostatni zestaw, gdybyś chciał to wycofam go, cena dla ciebie 130,00 zł. Więcej będzie na pocz. wrzesnia jak będę trawił następne elementy.
Pozdr,
Piotr

Reakcje
1.064 6 0
Dzien dobry,

jestem na ukonczeniu modelu weglarki Ziehla na tor 750mm. Zastanawiam sie na jaki kolor malowano wewnetrzna czesc pudla w ep.IV ? Czy malowano je na kolor ciemno-szary? Podobnie jak normalnotorowe weglarki w ep.IV? Osobiscie znam weglarki Ziehla tylko z Bialosliwia. Tam srodek malowany byl tak jak zewnetrzna czesc pudla. Ale byly to juz lata 90-te.

Dziekuje za rozwiklanie zagadki i pozdrawiam.

hjugytf

Znany użytkownik
Reakcje
477 47 4
nie wiem. My po wymianie poszycia nie malujemy. Warstwa jaka kolwiek nic nie da, bo jak wspomniałem węgiel szybko usunie.
[DOUBLEPOST=1508924647,1508924285][/DOUBLEPOST]I też co ta rdza ma zrobić. Tam się daje blachy 3 lub 4 to rdza nie groźna, bo do tego czasu poszycie będzie do wymiany po wgniotach i rozerwaniach.

Reakcje
1.064 6 0
... no to raczej na rdzawo-brazowy (antykorozyjne maja taki kolor). Bo mi sie wydawalo, ze na kilku zdjeciach z galerii GKW srodek byl szary. Mozliwe, ze wegiel zdarl farbe i widoczny jest szary kolor stali...? Suma sumarum maluje na rdzawo-.brazowy.

Pytanko do Kolegi Piotra: Czy sa jeszcze/znowu dostepne wersje na 750mm?

Jakież koledzy maja wyczucie... też zacząłem dłubać ten wagon :)
Pytanie mam z innej beczki: czy wożono w tych wagonach tylko węgiel? Pytam pod kątem zrobienia imitacji ładunku.
Tak aby cuś urozmaicić.. a nie tylko te czarne kamienie.. zwłaszcza, że będą normalne sprzęgi wąskotorowe i przydział z kolejki Jędrzejowskiej.
20171025_194345.jpg