• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Wagon osobowy dwoosiowy z pomostem.

Waskotorowiec

Znany użytkownik
Reakcje
1.066 6 0
Model Roco ma udawać „małego Donnerbuchsa“serii Ci-25, których zbudowano zaledwie 9 szt. Jeden z nich rzeczywiście załapal się na PKP.
Ci25 PKP (1).JPG

Cwierć wieku temu, jak jeszcze nie było tak bogatej oferty modeli PKP, zrobiłem konwersje na bazie modelu Roco, który był łatwo dostępny i bardzo tani (numer to fikcja). To samo dotyczy wagonu bagażowego Pwi-32, który nie występował na PKP. Wagony te mają dla mnie czysto sentymentalną wartość bo przypominają mi początki „prawdziwego“ modelarstwa...:)

OP
OP
Jan Bednarczyk

Jan Bednarczyk

Znany użytkownik
Reakcje
1.759 14 6
Kolego Wąskotorowiec, a jakie oznaczenie mógł mieć ten wagon w epoce IIIb, model tego wagonu kosztował mnie 110 zł, więc nawet jeśli miał by to być wagon fikcyjny to nie żałuję jego zakupu. Mam zajęcie na zimowe wieczory.

Waskotorowiec

Znany użytkownik
Reakcje
1.066 6 0
Numer powinien być szesciocyfrowy. Proponuję zacząć: od 024 lub 025. A więc np. 024 123 lub 025 123. Seria Ci. Epoka III.c bez zera.
Pozdrawiam